back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Το που θα βρίσκεται ο καθένας το 2021 είναι προσωπική επιλογή. Το που όμως οι ψηφοφόροι είναι συλλογική ευθύνη

Διαβάστε επίσης

 

Ιδιαιτέρως αιχμηρός τόσο ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου το οποίο χαρακτήρισε fast track όσο και ως προς τους χειρισμούς της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής εμφανίσθηκε κατά την ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης χωρίς ωστόσο να θέσει θέμα ηγεσίας σε αντίθεση με τον Παύλο Γερουλάνο που αμφισβήτησε νωρίτερα ευθέως την Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Ανδρουλάκης άφησε ανοιχτό το θέμα διεκδίκησης της ηγεσίας το 2021 οπότε λήγει η θητεία της κ. Γεννηματά λέγοντας: “ Το 2021 που θα βρίσκεται ο καθένας μας είναι προσωπική επιλογή. Το που θα βρίσκονται όμως οι ψηφοφόροι της παράταξης είναι συλλογική μας ευθύνη. Είναι προτεραιότητά μου». Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε εκ νέου ιδιαιτέρως επικριτικός ως προς τους χειρισμούς της κ. Γεννηματά αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα τα οποία χαρακτήρισε ιδιαιτέρως χαμηλά. “Αυτές τις μέρες κλείνουμε 2 χρόνια από την προσπάθεια να δημιουργηθεί το Κίνημα Αλλαγής. Αν είχαμε οργανώσει το κόμμα σωστά να είστε σίγουροι ότι διψήφιο ποσοστό ήταν λίγο” , ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. Επιπλέον, επικρίνοντας την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, διερωτήθηκε ποιος κουβάλησε το Δούρειο Ίππο εντός τειχών της παράταξης. Ξεθύμανε το εγχείρημα , πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την συμβολή του κ. Θεοδωράκη που ήρθε για να φύγει. Μετά ήρθαν και άλλοι που θα μπορούσαν να είναι σήμερα στις πρώτες καρέκλες. Θέλω να σας πω ότι πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτή η Παράταξη με τη δύναμη της αμφισβήτησης μπορεί να αγκαλιαστεί ξανά από τον κόσμο.
Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την αναφορά του περί ΚΚΕ του κέντρου, ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι τιμά την συνεπή , όπως είπε, πορεία του ΚΚΕ, εμφανίσθηκε ωστόσο επικριτικός ως προς δυο σημεία. Όποιο αποτέλεσμα και αν πάρει δηλώνει ικανοποιημένο και όποιος λέει άλλη άποψη είναι εχθρός. Αυτά θέλετε να κάνουμε αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μεγάλα θέματα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μιλώντας για το προσφυγικό και την οικονομία. Άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η παράταξη μπορεί να τα καταφέρει , ο κόσμος χρειάζεται προοπτική και αυτός που θα του την δώσει, αυτός θα επικρατήσει, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα