back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Davis Cup Finals: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ισπανία με εκπληκτικό Ναδάλ

Διαβάστε επίσης

Η Ισπανία επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Καναδά και κατέκτησε το Davis Cup για έκτη φορά στην ιστορία της, έχοντας έναν εντυπωσιακό Ναδάλ στην πορεία για τον τίτλο.

Για 6η φορά στην ιστορία της η Ισπανία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Davis Cup, η τελική φάση του οποίου διεξήχθη στη Μαδρίτη.

Στον τελικό νίκησε 2-0 τον Καναδά και πήρε τον τίτλο μετά από 8 χρόνια. Ο Ράφαελ Ναδάλ πανηγύρισε την 28η νίκη του στη διοργάνωση, ενώ συγκλονιστική ήταν η συνεισφορά του Μπαουτίστα Αγκούτ, ο οποίος πριν από δύο ημέρες έχασε τον πατέρα του, όμως επέστρεψε στην Εθνική του ομάδα για να βοηθήσει στην τελική αναμέτρηση.

Ήταν εκείνος που έπαιξε τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ και τον νίκησε 7-6(3), 6-3. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ναδάλ ο οποίος επιβλήθηκε με 6-3, 7-6(7) του Ντένις Σαποβάλοφ και σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου.

Ο 33χρονος Ισπανός έκανε μια φοβερή εβδομάδα, καθώς δεν έχασε σετ σε όλους τους αγώνες που έδωσε και είναι η 5η φορά που κατακτά το τρόπαιο από τις έξι συνολικά της Ισπανίας. Ο Ναδάλ είναι αήττητος στη διοργάνωση από το 2005, έχοντας χτίσει ένα σερί 32 νικών και ειδικά στα μονά είναι αήττητος από το 2004, με 28 συνεχόμενες νίκες.

Δείτε τις φάσεις από το παιχνίδι του Ναδάλ που έδωσε τον τίτλο:

https://youtu.be/sZN0Nwa4Diw

 Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα