back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Γηρυόνης»: Δύο νεκροί στο Αντίρριο – Καλά στην υγεία του ο 44χρονος που αγνοούταν στην Κινέττα

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Γηρυόνης» που χτύπησε τη χώρα από τα δυτικά αργά το βράδυ της Κυριακής, ενώ συνέχισε το πέρασμά της κατά τη διάρκεια της νύχτας ως το ξημέρωμα.

Το φαινόμενο εκτονώνεται σταδιακά αφήνοντας πίσω του εκτός των προβλημάτων δύο νεκρούς στη δυτική Ελλάδα.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στο Αντίρριο, ένα ιστιοφόρο σκάφος αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό, πιθανότατα Έλληνες.

Το σκάφος «χτυπήθηκε» από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, καθώς ο «Γηρυόνης» σφυροκοπούσε τη δυτική Ελλάδα. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού, αλλά και δύτες από την Πάτρα που λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα κατάφεραν βγάλουν από τη θάλασσα ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του, το οποίο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρό. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ανασύρθηκε νεκρό και το δεύτερο άτομο που αγνοούταν. Πιθανότα

Στο μεταξύ, μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα την Αττική και στην κυκλοφορία.

Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα της Αθηνών – Κορίνθου

Το μεσημέρι αποκαταστάθηκε ξ κυκλοφορία  στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, η οποία ήταν κλειστή από νωρίς το πρωί λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών ενώ η Παλαιά Εθνική Οδός παραμένει κλειστή σε διάφορα σημεία από την Κινέττα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Γύρω στις 11:00 το πρωί άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα και λίγο μετά τις 14:00 άνοιξε και το ρεύμα προς Κορινθο με την κυκλοφορία των οχημάτων στη N.E.O να διεξάγεται από το 60ό έως 66ο χλμ από μία λωρίδα κυκλοφορίας στο αντίθετο ρεύμα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις, μόνο από την περιοχή της Κινέτας, από τις οποίες 110 για άντληση υδάτων και 40 για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμό ατόμων. Στην υπόλοιπη Αττική 35 κλήσεις για κοπές δέντρων 16 για άντληση υδάτων και 8 για παροχή βοήθειας.

Εν τω μεταξύ, καλά στην υγεία του είναι ο 44χρονος άνδρας ποιυ αγνοούταν στην Κινέττα από χθες το βράδυ. Ο άνδρας επικοινώνησε με τους οικείους του.

Τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου που είχαν διακοπεί από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα εκτελούνται πλέον κανονικά.

Από τα ξημερώματα πραγματοποιούνται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στην Κινέττα ο Γ. Πατούλης

Στην Κινέττα, που υπέστη σοβαρές ζημιές από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, ο καθηγητής δυναμικής τεκτονικής και γεωλογίας και σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα πολιτικής προστασίας Ε. Λέκκας και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γ. Σταμούλης.

Ο κ. Πατούλης ζήτησε από το Δήμαρχο Μεγαρέων να γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκών των πολιτών με έμφαση στη στέγαση και στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, με τη συνδρομή προσωπικού και από την Περιφέρεια αν κριθεί σκόπιμο.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε πως οι καταστροφές προκλήθηκαν εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού αλλά και φερτών υλικών που κατέβηκαν από το βουνό και προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα. Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε ως ύψιστη προτεραιότητα για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής, να γίνουν έργα ορεινής υδρονομίας στον ορεινό όγκο της περιοχής προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον, προσθέτοντας ότι στον νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητά στη χρηματοδότηση έργων για τη θωράκιση της πολιτικής προστασίας.

Αύριο το πρωί στις 8.30 ο Περιφερειάρχης Αττικής θα μεταβεί εκ νέου στην περιοχή μαζί με τον υφ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δ. Οικονόμου, προκειμένου να γίνει μια αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης και των αναγκών που υπάρχουν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λέκκας τόνισε ότι με δεδομένο ότι η περιοχή έχει πληγεί από πυρκαγιές, η λεκάνη απορροής, η οποία δομείται από ασβεστόλιθους και νεογενείς αποθέσεις, δεν είχε τόσο πολύ μεγάλη απορρόφηση και συνεπώς το νερό κινήθηκε επιφανειακά και παρέσυρε στο πέρασμα του κορμούς δέντρων οι οποίοι είχαν καεί από τη μεγάλη πυρκαγιά που έγινε πριν δύο χρόνια. Όπως ανέφερε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα αναζητηθούν οι πλέον βιώσιμες τεχνικές λύσεις για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Οδός Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών, καθώς και η κυκλοφορία στην έξοδο προς Πειραιώς στην οδό Χαμοστέρνας στην δεξιά πλευρά, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Επίσης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από τη Ζωοδόχο Πηγή έως τη λεωφόρο Φανερωμένης.

Σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Δεν πραγματοποιούντα τα δρομολόγια των “ιπτάμενων δελφινιών” από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα