Search

Η Αθήνα φωταγωγείται εορταστικά και με το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου»

304

19 εταιρίες, ιδρύματα, φορείς και σωματεία ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την Πόλη σου» και ανέλαβαν να στολίσουν και να φωταγωγήσουν την περίοδο των εορτών δρόμους, πλατείες και άλλα σημεία της πόλης, με στόχο οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι να γιορτάσουν αυτά τα Χριστούγεννα σε μια πόλη λαμπερή. Είναι η πρώτη φορά που οι μεγάλες εταιρείες συνεργάζονται με τον Δήμο Αθηναίων και αναλαμβάνουν το κόστος του στολισμού και της συντήρησης, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, έτσι ώστε να εξοικονομήσει ο Δήμος περίπου 2 εκ. ευρώ.

43 νέοι δρόμοι, 16 υφιστάμενοι, 22 δρόμοι και πλατείες μέσω του προγράμματος φωταγωγούνται και 30 πλατείες στολίζονται με χριστουγεννιάτικο δέντρο, ομορφαίνουν και περιμένουν δημότες και επισκέπτες. H φωταγώγηση ξεκινά σταδιακά από σήμερα, ενώ στις 10 του Δεκέμβριου φωταγωγείται η πλατεία Συντάγματος.

«Η συνεργασία με τις 19 επιχειρήσεις είναι η απόδειξη ότι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνεργάζονται, να συνδημιουργούν, να είναι βασικοί πυλώνες των αλλαγών που χρειάζεται η πόλη. Δεν πρόκειται για περιστασιακή συνεργασία. Είναι η φιλοσοφία και η κουλτούρα με την οποία δουλεύει ο δήμος μας. Είναι η στρατηγική που θέλει μία Αθήνα απαλλαγμένη από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις. Η πόλη που συνεργάζεται, που δημιουργεί συμμαχίες και προχωρά μπροστά, αλλάζει», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και πρόσθεσε πως «η λέξη κλειδί του προγράμματος είναι το μαζί, γιατί μαζί είναι καλύτερα για την πόλη μας».

Σε ερώτηση για το πρόβλημα της αστεγίας, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι ο Δήμος ετοιμάζεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε τους επόμενους μήνες να μπορέσει να λειτουργήσει μία ανοιχτή δομή για αστέγους, ενώ για το θέμα των χρηστών που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κέντρου ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως υπάρχει συνεχής συνεργασία για το θέμα με το υπουργείο Υγείας και όλες τις δομές απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.adoptathens.gr, όπου και ο κάθε δημότης μπορεί να δει πως μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, το «Ίδρυμα Ωνάση» έχει αναλάβει τη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton μέχρι το Σύνταγμα, η «Coca–Cola» θα φωτίσει την πλατεία Συντάγματος και την Πανεπιστημίου, η «Protergia» -ο τομέας Ενέργειας της MYTILINEOS- ανέλαβε τον στολισμό και την εγκατάσταση του στην Ερμού, στην Ακαδημίας και στη Φιλελλήνων, η «COSMOTE» θα φωτίσει τη Σταδίου και η «Παπαστράτος» τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η «ΔΕΗ» στολίζει την Χαλκοκονδύλη και την 3ης Σεπτεμβρίου, η εταιρία «AEGEAN» ανέλαβε την Σκουφά και την Κανάρη, ο Όμιλος «MOTOR OIL» μέσω της «nrg» την Αμαλίας, η «Εθνική Τράπεζα» την Πλατεία Κοτζιά και την Αθηνάς και η «Εθνική Ασφαλιστική» τη Συγγρού στο τμήμα μεταξύ Αγίου Σώστη και Κόμβου Καλλιρρόης. O «Παναθηναϊκός ΑΟ» φωτίζει την Αλεξάνδρας, η «Ionian Hotel Enterprises SA» την Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton μέχρι τη Λ. Αλεξάνδρας και η «Πειραιώς Real Estate και Picar» τη Βουκουρεστίου στο τμήμα μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου. Πλατείες της πόλης επίσης στολίζονται και με την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα η Ομόνοια από τις εταιρίες «Athens Tiare Hotel», «ΑΤΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ», «Hondos Center», καθώς και την «Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας» (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.), η πλατεία Καραϊσκάκη από τα ξενοδοχεία «Wyndham Grand Athens», «Wyndham Athens Residence», «K29» (members of Zeus International) και η πλατεία Αγίας Ειρήνης από την «Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης».

Ταυτόχρονα οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Ηλεκτροφωτισμού δουλεύοντας με όλες τις δυνάμεις τους και αξιοποιώντας τα φώτα και το σύνολο του υλικού του Δήμου Αθηναίων που δεν θα χρησιμοποιηθεί στις περιοχές για τις οποίες φροντίζουν οι 19 εταιρίες, θα φωτίσουν για πρώτη φορά τους εξής δρόμους και πλατείες εντός των ορίων του Δήμου:

 

Λεωφόρος Γαλατσίου (από Πατησίων έως τα όρια του Δήμου Αθηναίων)

Αγίας Λαύρας (από Πλ. Αγ. Αντωνίου έως Λεωφόρο Γαλατσίου)

Αντιγόνης (ΜΕΤΡΟ Σεπολίων)

Αγίου Μελετίου ( από τον Ι. Ν. Αγίου Μελετίου έως Πατησίων)

Αγίας Ζώνης (από Φωκίωνος Νέγρη έως Καλλιφρονά)

Ευελπίδων (από Πατησίων έως Πλατεία Ειρήνης – Δικαστήρια)

Ιπποκράτους (από Λ. Αλεξάνδρας έως Σόλωνος – Ακαδημίας)

Πλ. Κουμουνδούρου

Γλάδστωνος και πέριξ (πεζόδρομοι)

Ζήνωνος – Γερανίου (πεζόδρομος)

Λεωφόρος Αθηνών

Αχιλλέως

Ιερά Οδός (από γραμμές τρένου έως Σπύρου Πάτση)

Σπύρου Πάτση (από Ιερά Οδό έως Λαγκαδά)

Νηλέως

Κειριαδών (από Χαμοστέρνας έως Σφηττιών)

Ηούς

Ολυμπίου (πεζόδρομος)

Δράκου (πεζόδρομος)

Βουλιαγμένης (από κόμβο Καλλιρρόης έως Αγ. Ιωάννη)

Λ. Αρδηττού

Πλ. Μεσολογγίου

Ηλία Ηλιού (από Λ. Βουλιαγμένης έως Ηλιουπόλεως)

Εμπεδοκλέους (από Αρχιμήδους έως πλ. Βαρνάβα)

Πλατεία Βαρνάβα

Κόμβος Μεσογείων – Κατεχάκη

Ερατοσθένους

Φρύνης (από Υμηττού έως Ιλιάδος)

Χρεμωνίδου

Πλ. Μερκούρη

Λαρίσης (από Λεωφόρο Κηφισίας έως Λ. Ριανκούρ)

Μάχης Αναλάτου (από Κράτητος έως Πλατεία Μάχης Αναλάτου)

Τριπόλεως (από Λένορμαν έως Ετεοκλέους)

Πλ. Σ. Πέτρουλα

Πλ. Αθ. Διάκου (Θυμαράκια)

Τηλεφάνους (από Πλάτωνος έως Λένορμαν)

Πλατεία Παπαλουκά

Πλατεία Χριστιανουπόλεως

Πλ. Γκύζη

Ιακωβάτων (από Ράλλη έως Πατησίων)

Πλ. Μητροπόλεως

Μητροπόλεως (από Πλατεία Συντάγματος έως Πλατεία Μοναστηρακίου)

Πλατεία Καλλιγά

Επίσης θα στολιστούν εορταστικά για πρώτη φορά σε όλο το μήκος τους εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων οι εξής οδοί – λεωφόροι:

Αχαρνών

Λιοσίων

Μιχαλακοπούλου

Τριών Ιεραρχών

Κυψέλης

Δρόμοι που φωτίζονταν εορταστικά τα προηγούμενα χρόνια και θα φωτιστούν και φέτος, εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων:

Λεωφόρος Κηφισίας

Βασ. Κων/νου

Σόλωνος

Πατησίων

Πειραιώς

Συγγρού

Αλεξάνδρας

Μεσογείων

Λένορμαν

Ιερά Οδός

Δυρραχίου

Πανόρμου

Στρατηγού Καλλάρη

Φωκίωνος Νέγρη

Αγίου Κωνσταντίνου

Φραντζή

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *