back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λαδένια τάρτα με φρέσκα δαμάσκηνα

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα ωραιότερα φρούτα του Φθινόπωρου είναι τα δαμάσκηνα, που εκτός από φρέσκα τρώγονται ξερά, μαρμελάδα, τελευταία χρησιμοποιούνται πολύ και στην μαγειρική, σήμερα, θα φτιάξουμε μια καταπληκτική, πανεύκολη τάρτα με φρέσκα δαμάσκηνα.

Θα χρειαστούμε δαμάσκηνα, μαρμελάδα δαμάσκηνο η αν δεν έχετε βάλτε μια που του πηγαίνει, ας πούμε βατόμουρο, μισό σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, ένα ποτήρι του κρασιού ζάχαρη και λίγο νεράκι, αρχικά ένα ποτηράκι του κρασιού και βλέπετε, για να σφίξει το ζυμάρι για την βάση.

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη για ν ασπρίσουν, ρίχνουμε το νεράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλη θα την κάνουμε αλλάζουμε και τις ποσότητες των υλικών…
Παίρνουμε μια μικρή ταρτιέρα, την λαδώνουμε λίγο και απλώνουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλα την ζύμη να καλύψει την ταρτιέρα και να ανασηκωθεί λίγο στα πλάγια.

Απλώνουμε επάνω μαρμελάδα και τοποθετούμε τα δαμάσκηνα αφού τα κόψουμε στην μέση, ρίχνουμε λίγη κανέλα, μαύρη ζάχαρη και την βάζουμε στον φούρνο για τρία τέταρτα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Αυτό ήταν κι έτοιμη η τάρτα μας…

Σημείωση:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρέσκα δαμάσκηνα με ξερά, αφού τα μουλιάσετε δυο τρεις ώρες με νερό που έχετε ρίξει μέσα λίγο κονιάκ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα