back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σαρώνει» η κακοκαιρία «Γηρυόνης» – Τραγωδία με δύο νεκρούς στο Αντίρριο

Διαβάστε επίσης

Tο μέτωπο των πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων «Γηρυόνης» προσέγγισε τη νύχτα τις ακτές της δυτικής Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας, κινούμενο από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Στο Αντίρριο δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν από το Λιμενικό νεκροί από την θάλασσα ύστερα από ανατροπή μικρού σκάφους στην ανατολική προβλήτα.

Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας οι βροχές ξεκίνησαν χθες το βράδυ και εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επείγουσα έκκληση – σύσταση εξέδωσε λίγο πριν από τις πέντε τα ξημερώματα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προς τους κατοίκους της Αττικής, να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10 το πρωί.

Κλειστή είναι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η Οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών.

Παράλληλα στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι ο δρόμος είναι επίσης κλειστός, όπως και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.

Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα στα παράκτια και στα ορεινά τμήματα των νομών Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων οκτώ έως εννέα μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο έως τις μεσημεριανές ώρες, οπότε θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Στην Κορινθία, υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού, με κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή της Κινέτας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στα διόδια Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από τα ξημερώματα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνεται συνεχώς από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην Κατερίνη φούσκωσε η θάλασσα και μεγάλες ποσότητες νερού εισχώρησαν στο αστικό ιστό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εντολή για εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραλίας, και έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας τους κατοίκους των κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται πιο πίσω, ώστε να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατό, αν κριθεί απαραίτητο.

Στα Τρίκαλα η ορατότητα λόγω της σφοδρότητας της βροχόπτωσης, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην εθνική Οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας, ενώ στις Σέρρες, η σιδηροδρομική Γραμμή προς τη Δράμα, έκλεισε προσωρινά. Μεγάλες ποσότητες νερού μετέφεραν υλικά πάνω στις γραμμές, οι οποίες μετατοπίστηκαν στην γέφυρα του Νεοχωρίου. Η κυκλοφορία διακόπηκε και συνεργείο δίνει αγώνα ώστς να επιδιορθώσει τις ζημιές.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από και προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. H κακοκαιρία έφερε και τα πρώτα χιόνια, καθώς στα λευκά από χθες ο Παρνασός.

Στις 10 το πρωί θα ανοίξουν όλα τα σχολεία στην Αττική, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στον δήμο Αριστοτέλη της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ένα νεκρό άφησε πίσω της η σφοδρή θαλασσοταραχή στην περιοχή Ρίου Αντιρρίου. Πρόκειται για έναν Γάλλο υπηκόου που επέβαινε σε μικρό ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο στην Ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, ανατράπηκε. Σε εξέλιξη βρίσκεται κοινή επιχείρηση του λιμενικού, της πυροσβεστικής και δυτών της 6ης ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του δεύτερου ατόμου που εικάζεται ότι επέβαινε στο ίδιο σκάφος.

Ενα αγροτικό 4Χ4 λίγο έλειψε να καταλήξει τη νύχτα στον βυθό του λιμανιού του Ναυπλίου.Ο οδηγός του οχήματος, ξέχασε να βάλει χειρόφρενο, με αποτέλεσμα αυτό να τσουλήσει από την κακοκαιρία προς τα πίσω και να κινδυνεύει να πέσει στη θάλασσα. Για καλή του τύχη, τα σχοινιά ενός θαλάσσιου ταξί το κράτησαν από τη πτώση, με το πίσω του μέρος να αιωρείται 50 εκατοστά από τη θάλασσα και το μπροστινό μέρος να στέκεται πάνω στο τσιμέντο. Μετά από επιχείρηση του Λιμενικού σε συνεργασία με την Πυροσβεστική κατάφεραν να το τραβήξουν γλιτώνοντας το από βέβαιη πτώση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα