back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελληνική συνδρομή στην Αλβανία- Μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράστασή του, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να αναχωρήσει άμεσα για την Αλβανία κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες διάσωσης, ενώ δήλωσε επίσης στον κ. Ράμα, πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όποιο άλλο τρόπο χρειαστεί.

Στην Αλβανία μεταβαίνει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μαζί με τους καθηγητές Σπύρο Μαυρούλη και Παναγιώτη Καρύδη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον ελλαδικό χώρο από τον σεισμό στη γειτονική χώρα, ενώ απέδωσε τις εκτεταμένες καταστροφές από τον σεισμό 6,4 βαθμών στην παλαιότητα των οικημάτων της περιοχής, αλλά και την ώρα της εκδήλωσης του.

“Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα”  έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αλβανικές Αρχές και έχει εκφράσει την ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Απ.Χονδρόπουλος- Α.Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα