back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Kώστας Μπιτζάνης:”Η Τεχνόπολη, στην καρδιά του εγχειρήματος του Δήμου Αθηναίων για μια Αθήνα πόλο έλξης και διευκόλυνσης διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών.Τo film office θα δίνει λύσεις σε σχέση με τη γραφειοκρατία”

Διαβάστε επίσης

2019/11/26

“Η Τεχνόπολη είναι στην καρδιά αυτού που επιχειρεί να τρέξει ο Δήμος Αθηναίων ώστε η Αθήνα να γίνει πόλος έλξης και διευκόλυνσης διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Με πρόταση της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη, που υιοθέτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αποφασίστηκε η ίδρυση film office, με έδρα την Τεχνόπολη, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει αφουγκραστεί και φιλοξενήσει τα θέματα πολιτισμού της πόλης” είπε ο διευθύνων σύμβουλός της, Κώστας Μπιτζάνης.

Πρόσθεσε ότι αρχικά το εγχείρημα θα είναι περιορισμένης έκτασης και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, αλλά σταδιακά θα μεγαλώνει.
Η Τεχνόπολη, όπως τόνισε, θα είναι επιφορτισμένη και με τη χάραξη τιμολογιακής πολιτικής – σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τους αρμόδιους φορείς- αλλά θα χρειαστούν 4 με 5 μήνες, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα. “Μέχρι τότε ο Δήμος μπορεί να παραχωρεί υπό τις ισχύουσες προυποθέσεις τους δημόσιους χώρους προκειμένου να γυριστεί μια διεθνής κινηματογραφική παραγωγή” είπε.

Και αν ήθελε κανείς να μάθει περισσότερα για το ρόλο των film offices; Για τον Κώστα Μπιτζάνη είναι σημαντικός καθώς “διευκολύνουν τις διεθνείς παραγωγές που έρχονται στη χώρα, λύνοντας τα χέρια τους σε ζητήματα που εμπλέκονται με την ελληνική γραφειοκρατία και που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν”.

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα