back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Σε απόγνωση καταστηματάρχες μετά την πτώση κτιρίου

Διαβάστε επίσης

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταστηματάρχες στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, μετά την πρόσφατη κατάρρευση τμήματος της πρόσοψης παλαιού κτηρίου και τον αποκλεισμό της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές για λόγους ασφαλείας.

Τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά για περίπου 10 μέρες, ενώ τις τελευταίες μέρες γύρω από το προβληματικό παλαιό κτήριο της πλατείας έχουν τοποθετηθεί λαμαρίνες περίφραξης. Οι καταστηματάρχες μιλούν για πτώση του τζίρου από 50%-80%, με αφορμή την αισθητική εικόνα που παρουσιάζει πλέον η πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Τα τραπεζάκια από τα καταστήματα εστίασης βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τις τοποθετημένες λαμαρίνες και η πλατεία συνδέεται με τους γύρω δρόμους μόνο μέσα από έναν στενό διάδρομο , ορισμένα καταστήματα που ήταν από την πλευρά που κατέρρευσε τμήμα του κτηρίου μεταφέρθηκαν σε γύρω δρόμους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πελατεία τους.

Γύρω από την πλατεία υπάρχουν κλιμάκια της δημοτικής Αστυνομίας που πραγματοποιούν συνέχεια πεζές περιπολίες για κάθε ενδεχόμενο. Στον περιφραγμένο χώρο με λαμαρίνες, έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες για κατοίκους και περαστικούς. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Οι Καταστηματάρχες δηλώνουν ότι ο τζίρος τους έπεσε κατακόρυφα μετά τα όσα συνέβησαν. Καταγγέλλουν ότι είχαν προειδοποιήσει ουκ ολίγες φορές το ίδρυμα Χατζηκώνστα στο οποίο ανήκει το κτήριο. « Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του κτηρίου αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νικολαίδης που διατηρεί χρόνια κατάστημα με ρούχα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. « Η πτώση του τζίρου μας φτάνει το 60% εξαιρώντας φυσικά τις περίπου 10 μέρες που μείναμε κλειστοί λόγω αποκλεισμού της περιοχής με μηδενικό τζίρο», προσέθεσε με νόημα.

Το ίδιο υποστηρίζουν, αντίστοιχα, καταστηματάρχες και υπάλληλοι. « Καταστραφήκαμε. Η πτώση του τζίρου μας έχει φτάσει κάποιες μέρες και το 80%. Γενικά κυμαίνεται από 40%-60%. Ο κόσμος αποφεύγει να κάτσει έχοντας δίπλα του θέα τις λαμαρίνες», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι καταστηματάρχες.

Βασικό αίτημα των καταστηματαρχών είναι να υπάρξει λύση όσο το δυνατόν συντομότερα και συγκεκριμένα πριν τα Χριστούγεννα.

Κύκλοι του δήμου Αθηναίων τόνισαν ότι « λόγω υπουργείο Πολιτισμού και της εισήγησης των αρχαιολόγων έχει προκριθεί η λύση της γενικής αναστήλωσης του κτηρίου. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα έναρξης και περάτωσης των εργασιών εξαρτάται από τις συνεννοήσεις που είναι σε εξέλιξη με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, δηλαδή το ίδρυμα Χατζηκώνστα».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα