back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πληγές από τον “Γηρυόνη” σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα μια 75χρονη γυναίκα από την περιοχή της Ιαλυσού όταν το σπίτι της πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη.

Στην Κω νεκρή εντοπίστηκε στην παραλία Ψαλίδι, μια 76χρονη χειμερινή κολυμβήτρια.

Εν τω μεταξύ, στο έλεος του καιρού βρέθηκε ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Οι δρόμοι στην πόλη αλλά και τα χωριά μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους ενώ υπήρξαν και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπερχείλισε ο ποταμός στο χωριό της Μαλώνας με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το νησί, ενώ κατέρρευσε η γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη. Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στο νησί.

Δύσκολη νύχτα πέρασε και η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής καθώς η σφοδρή βροχόπτωση «έπνιξε» εκ νέου την περιοχή.

Προβλήματα και στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων. Ο Δήμος Αριστοτέλη ανακοίνωσε ότι από σήμερα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σοβαρά προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές της Λήμνου προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και αρκετά σπίτια πλημμύρισαν.

Στην Κινέτα, ζημιές σε περισσότερες από 300 κατοικίες άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Την διαβεβαίωση ότι το υπουργείο θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, οι πολίτες δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων στους σταθμούς της Ελευσίνας και των Αγίων Θεοδώρων μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Αναστέλλονται για τουλάχιστον ένα 24ωρο οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, λόγω της κακοκαιρίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα