back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Siemens: Εισαγγελική πρόταση για ποινές από 7 έως 15 χρόνια για τους «22»

Διαβάστε επίσης

Ποινές από 7 εως 15 χρόνια κάθειρξη πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας Ελένη Σκεπαρνιά για τους 22 κατηγορούμενους, οι οποίοι με απόφαση του δικαστηρίου έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή στην υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στην υπό κρίση υπόθεση έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας. Αναφερόμενη σε αυτούς που κατά την κ. Σκεπαρνιά είχαν «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» περιλαμβάνονται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ. Τη χαμηλότερη ποινή των 7 ετών η εισαγγελέας την πρότεινε για όσους έλαβαν ελαφρυντικά.

Νωρίτερα, οι δικαστές αναγνώρισαν σε 7 από τους κατηγορούμενους ελαφρυντικά. Συγκεκριμένα το ελαφρυντικά του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο σε δυο χρηματιστές με παρένθετο ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πραξη σε 5 στελέχη της μητρικής εταιρείας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ποινών.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα