back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Κατρούγκαλος στον Αθήνα 9.84: “Η δική μας πρόταση ήταν να έχουμε ένα ενιαίο ταμείο για όλους στο ασφαλιστικό. Αφήσαμε τον ΕΦΚΑ με πλεόνασμα. Εμείς δώσαμε βάρος στην αλληλεγγύη και όχι στην ανταποδοτικότητα”

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Αρη Τόλιο υπεραμύνθηκε της νομοθετικής ρύθμισης που είχε προωθήσει, τονίζοντας ότι ο αντισυνταγματικός χαρακτήρας βασικών διατάξεων της ρύθμισής του κρίθηκε οριακά από τη δικαιοσύνη, κυρίως γιατί έδινε βαρύτητα στην αλληλεγγύη και όχι στην ανταποδοτικότητα.

*ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

“Η δική μας πρόταση ήταν να έχουμε ένα ενιαίο ταμείο για όλους στο ασφαλιστικό. Αφήσαμε τον ΕΦΚΑ με πλεόνασμα. Αν δεν ήταν έτσι, η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να αυξήσει ή τις εισφορές ή την συμμετοχή του προυπολογισμού. Εμείς δώσαμε βάρος στην αλληλεγγύη και όχι στην ανταποδοτικότητα, όπως υποστηρίζει η απόφαση του ΣτΕ” έσπευσε να συμπληρώσει ο κ. Κατρούγκαλος .Παραδέχθηκε ωστόσο ότι με τις ρυθμίσεις τους επιβαρύνθηκε το 15% των ελεύθερων επαγγελματιών ,αλλά βοηθήθηκε το 85% ,δηλαδή η πλειοψηφία που το είχε πραγματικά ανάγκη, όπως είπε . “Η ΝΔ έχει επιλέξει να είναι με τους λίγους και όχι με τους πολλούς, αυτό θα ήταν ενάντια στην πολιτική μας” επισήμανε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

*ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

“Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν απομονώθηκε, αλλά η πρόταση του ψηφίσθηκε από 24 επιπλέον βουλευτές ,από δύο άλλα κόμματα. Η πρόταση μας να εκλέγουν οι απόδημοι δικό τους βουλευτή με ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτά που ζητούν οι απόδημοι. Εμείς πιστεύουμε ότι οι απόδημοι δεν πρέπει να έχουν μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν αλλά και του εκλέγεσθαι”.

*ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

“Τους Διοικητές των Νοσοκομείων τους επιλέξαμε έπειτα από δημόσια διακήρυξη και υποβολή προτάσεων με συγκεκριμένα προσόντα . Στους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων η διαδικασία επιλογής έγινε με τη βοήθεια του ΑΣΕΠ . Η ΝΔ τα κατάργησε όλα” τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  Και πρόσθεσε : “Εδώ επενέβησαν στο ΚΕΘΕΑ , σε έναν οργανισμό που είχε αυτοδιοίκηση. Τα ίδια τα μέλη των χρηστών που προσπαθούν να γλυτώσουν από τις εξαρτήσεις ψήφιζαν την Διοίκηση. Επενέβησαν και άλλαξαν τη Διοίκηση της Επιτροπής του Ανταγωνισμού. Δεν είχαμε διανοηθεί να επέμβουμε και να αλλάξουμε διοικήσεις ανεξάρτητων διοικητικών αρχών. Διόρισαν Διοικητή της ΕΥΠ άνθρωπο που δεν είχε πτυχίο. Όλα αυτά δείχνουν επιστροφή σε αυτά που ξέρει η ΝΔ, να φτιάξει ένα κράτος που να της μοιάζει” κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα