back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρώι στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σειμική δόνηση έγινε στις 9:23 20 χλμ νότια των Αντικυθήρων, 258 νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στον Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων, αλλά και στην Αττική και στην Αχαΐα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Καραστάθη, σεισμολόγο του Ινστιτούτου, που μίλησε στον Αθήνα 9.84  λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους είναι μειωμένη η πιθανότητα για μεγάλη μετασεισμική ακολουθία.

Αντίστοιχη εκρίνηση εξέφρασε και ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας.  «Ο σεισμός έγινε στα 70 χλμ. βάθος, κατά μήκος του ελληνικού τόξου εκεί όπου “συγκρούεται” η Ελλάδα με την Αφρική, μεταξύ των Κυθήρων και των Χανίων. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη τη νότια Ελλάδα. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα υπάρχει συνέχεια δεδομένου ότι ήταν ένας σεισμός βάθους, χωρίς μετασεισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Δεν έχουν έως τώρα αναφερθεί ζημιές”, δήλωσε στο σταθμό μας ο δήμαρχος Χανίων , Παναγιώτης Συμανδηράκης.

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

Άμεσα τέθηκαν σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και η ΕΜΑΚ, ενώ κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα πρωτόκολλα ενεργειών μεγάλου σεισμού.

Κλειστά τα σχολέια σε Κύθηρα και Κίσσαμο

Με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα.

Για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και προκειμένου τεχνικά κλιμάκια να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, όλα τα σχολεία στα Κύθηρα σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Newsroom Αθήνα 9.84 – Δ.Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα