back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Φορολογικό Νομοσχέδιο χωρίς αναπτυξιακή διάσταση

Διαβάστε επίσης

«Φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», χαρακτηρίζει το σχετικό νομοσχέδιο  που κατατέθηκε στη Βουλή ο τομέας Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ πρόκειται για ένα σχέδιο «που δεν αποτελεί ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, δεν εξυπηρετεί τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας. Γιατί δεν συμβάλλει στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, στην δημιουργία θέσεων εργασίας, στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων μπροστά στην πρόκληση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».

«Οι επιμέρους παρεμβάσεις και μειώσεις φόρων απέχουν πολύ, τόσο από την ανάγκη να απελευθερωθεί η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας από τα βάρη που σώρευσε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τους προεκλογικούς όρκους της Ν.Δ για την μεσαία τάξη», επισημαίνεται.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως «τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα στηρίξουν και πάλι την επίτευξη των υπερβολικών πλεονασμάτων των 7 δις. ευρώ, καθώς όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2020 οι φόροι των επί αγαθών και υπηρεσιών θα είναι αυξημένοι κατά 979 εκατ. ευρώ και ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 264 εκατ. ευρώ».

«Είναι χαρακτηριστικό για την φιλοσοφία που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα μεσαία εισοδήματα ότι και οι μικρές ακόμη ελαφρύνσεις στα φυσικά πρόσωπα που εξαγγέλλονται απομειώνονται από τα 12.000 € ετήσιο εισόδημα και μηδενίζονται στα 20.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα», προσθέτει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι δε ελαφρύνσεις των νομικών προσώπων με μείωση του συντελεστή στο 24% και κυρίως η μείωση του φόρου των μετοχών στο 5% δεν έχουν καμία σύνδεση με επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ο άδικος χαρακτήρας του φορολογικού συστήματος επιτείνεται, καθώς με το ν/σ θα επιδεινωθεί περαιτέρω η αρνητική σχέση άμεσης προς έμμεση φορολογία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων».

«Το Κίνημα Αλλαγής θα επαναφέρει μεταξύ άλλων κατά την συζήτηση του ν/σ στη Βουλή τις προτάσεις του για παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και την φορολογική απαλλαγή για τρία χρόνια σε νέους που ανοίγουν τη δική τους επιχείρηση», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Κατερίνα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα