back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για τη ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ένταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ επί του άρθρου 3 του νομοσχεδίου της ΔΕΗ, με αφορμή τη ρυθμιση για την άρση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταστρατηγείται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην επιχείρηση και δημιουργούνται εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων.

«Αν πέσει η ΔΕΗ θα πέσουν οι τράπεζες θα πέσει και η εθνική οικονομία» απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, επικαλούμενος νομολογίες του Αρείου Πάγου που προβλέπουν  διαφοροποιήσεις στις νομοθετικές ρυθμίσεις στην αρχή της μεταχείρισης, εφόσον το επιβάλλει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε σε έγγραφο του 2017 που προβλέπει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεσπίστηκε για την ΔΕΗ – Ανανεώσιμες το ίδιο καθεστώς εργαζομένων με αυτό που ψηφίζεται σήμερα. «Ντροπή, ντροπή, ντροπή» είπε ο υπουργός σε υψηλούς τόνους

Υπέρ της ένστασης, η οποία απορρίφθηκε, τάχθηκαν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το Μέρα 25, η Ελληνική Λύση δήλωσε ότι δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Στο πλευρό της οργανωμένης αντίστασης των εργαζομένων για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΙΕ, ο ΔΕΔΙΕ και η ΔΕΗ τάχθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Ολομέλειας και τάχθηκε απέναντι στην πολιτική απελευθέρωσης στον τομέα της ενέργεια.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα