back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πράσα τυλιγμένα με ζαμπόν και μπεσαμέλ στο φούρνο

Διαβάστε επίσης

Αυτό το φαγητό το φτιάχνω πολύ συχνά για πρώτο σε τραπέζι, αλλά και για μεσημεριανό είναι εύγευστο, γρήγορο, εμφανίσιμο και οικονομικό.

Θα χρειαστούμε για ένα μέτριο πυρέξ έξη πράσα, που θα τα κόψουμε στην μέση αφού έχουμε πετάξει τα φύλλα, για να γίνουν 12 η 15 κομμάτια, τόσα αντίστοιχα κομμάτια ζαμπόν θα χρειαστούμε, τυρί τριμμένο μαλακό και μπεσαμέλ η σκέτη κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.

Αρχικά καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε κομμάτια, αμέσως μετα τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για πέντε έξη λεπτά να μαλακώσουν, μετά τα βάζουμε σε σουρωτήρι να σουρώσουν από τα νερά τους.

Πρώτα τα αλατοπιπερώνουμε, μετα τα τυλίγουμε με ζαμπόν για πιο ελαφρύ, η με μπέικον για πιο πικάντικο και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο πυρεξάκι πασπαλίζοντάς τα με αρκετό τυρί τριμμένο.

Αν είναι για πρώτο σε τραπέζι, βάλτε μια κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά και ψήστε τα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα, αν πάλι τα θέλετε για μεσημεριανό, φτιάξτε μια μπεσαμέλ στρώστε τη από πάνω, ξαναπασπαλίστε με τυρί και ψήστε τα.

Αυτό ήταν … ακόμα και σκέτα μ ένα ποτήρι παγωμένο κρασί είναι όνειρο…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα