back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τους διοικητές των νοσοκομείων

Διαβάστε επίσης

Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για κομματικές επιλογές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας επικαλέστηκε τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τα προσόντα και την εμπειρία των προσώπων που επελέγησαν, καθώς και τα συμβόλαια αποδοτικότητας με βάση τα οποία θα κρίνονται, και υποστήριξε ότι «δεν μιλάμε για κομματικές επιλογές, αλλά για ανθρώπους που πρέπει να φέρουν εις πέρας αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς, καλύτερη υγεία για όλους.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με ατζέντα το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το Εθνικό Σχέδιο για το Κλίμα και την Ενέργεια, αλλά και τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2020.

Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο

Την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή στην Μαδρίτη, ενώ στις 3 και 4 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στο Λονδίνο για την σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στο περιθώριο της Συνόδου είναι πιθανό να συναντηθεί εκ νέου και με τον Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που πάντως δεν επιβεβαίωσε για την ώρα ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και τις αντιδράσεις που σημειώνονται μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και τις αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει διαβούλευση και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, όπως είχε γίνει και πριν τις ανακοινώσεις και διαμήνυσε ότι «ο κεντρικός σχεδιασμός που ανακοινώθηκε δεν αλλάζει και θα εφαρμοστεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»

«Είναι τουλάχιστον αστείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει μη κομματικές επιλογές τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, μετά και την παραδοχή του για μία μέρα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για απευθείας συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να επικαλεστεί και τις δήθεν επιθυμίες των πολιτών για το χώρο της υγείας».

Συνεχίζοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Αναρωτιέται κανείς, αυτό έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι θέλουν οι πολίτες; Συνταξιούχους με κομματικό στρατό, τον οποίον θέτουν στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη στον προεκλογικό του αγώνα; Διοικητές νοσοκομείων που εξισώνουν τους πρόσφυγες με εισβολείς; Στελέχη που ως μοναδικό προσόν έχουν ότι είναι γραμματείς της τοπικής ΝΟΔΕ; Η κυβέρνηση προφανώς θεωρεί ότι μετά από τόσες θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, οι πολίτες αδιαφορούν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε προσλήψεις επιτελικών στελεχών».

Τέλος, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρεται σε δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος «το παραδέχθηκε», καθώς ερωτηθείς για τους «ημέτερους» της ΝΔ είπε με αφοπλιστική κυνικότητα: «ποιους να βάζαμε; τους ξένους;».

«Η ΝΔ πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για την ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και το πλιάτσικο στο Δημόσιο», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Φ. Γεννηματά: «Δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί»

Για κομματικές και πελατειακές σχέσεις, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις τοποθετήσεις των διοικητών στα Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, «η κομματική συναλλαγή στα νοσοκομεία, έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη», υποστηρίζει η κ. Γεννηματά προσθέτοντας: «Δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί. Καταθέτουμε άμεσα πρόταση νόμου, με τη δική μας θέση για αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα. Ανοιχτή προκήρυξη και για τους διοικητές των νοσοκομείων», καταλήγει η δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Απόστολος Χονδρόπουλος, Κατερίνα Παπαβασιλείου, Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα