back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ νοθευμένου ελαιόλαδου

Διαβάστε επίσης

Εκτός προδιαγραφών ποιότητας χαρακτηρίστηκε προϊόν το οποίο επισημαίνεται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, μετά από τις χημικές αναλύσεις που διεξήγαγε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εργαστηριακών Δομών του ΕΦΕΤ.

Πρόκειται για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (EXTRA VIRGIN OLIVE OIL), με την εμπορική ονομασία “GOLDEN GREECE“, σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, το οποίο στην συσκευασία αναγράφεται ότι είναι 100% ελληνικό προϊόν αλλά δεν αναγράφονται ημερομηνία ανάλωσης και αριθμός παρτίδας. Το προϊόν επωλείτο από το κατάστημα “Ιονίδης Διονύσιος” στην Ελευθερούπολη Καβάλας και αγοράσθηκε από την  Golden Greece LTD, ImportExport, UI. Han Krum 40 str., Burgas Bulgaria.

Πάντως, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του νοθευμένου προϊόντος από την αγορά, ενώ καλεί τους πολίτες που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι “δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα” και υπενθύμισε ότι “στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου με σκοπό την πλήρη πάταξη της νοθείας και των παράνομων ελληνοποιήσεων”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα