back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μουσικά σχολεία Αττικής: «Ο χρόνος κυλάει, η υπομονή τελειώνει»

Διαβάστε επίσης

Διαμαρτυρία μετά μουσικής διοργάνωσαν μουσικά σχολεία στην πλατεία Συντάγματος.

Μαθητές και καθηγητές από μουσικά σχολεία Αττικής, βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος δίνοντας μια συναυλία διαμαρτυρίας για μια σειρά από ελλείψεις και αιτήματα προς το υπουργείο Παιδείας.

Μια συναυλία στην οποία ακούστηκαν τραγούδια από τα μαθητικά συγκροτήματα, όπως το “Hey you” των Pink Floyd, το “Aces High” των Iron Maiden “Ο φασισμός” της Μαρία Δημητριάδη, “Κάποτε θα’ ρθουν να σου πουν” του Παύλου Σιδηρόπουλου, καθώς και ρεμπέτικα και παραδοσιαα τραγούδια.

Οι μαθητές και οι καθηγητές, λοιπόν, των μουσικών σχολείων Αττικής, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ζητούν:

• Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας. Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.

• Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα καλλιτεχνικά και τα μουσικά μαθήματα.

• Μείωση των χιλιομετρικών περιορισμών στα 1.500 μέτρα για όλους τους μαθητές.

• Επαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.

• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής για τη σωστή λειτουργία των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων.

• Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997. Διενέργεια εξετάσεων για τη χορήγηση τίτλου ειδικότητας.

• Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων στα αντικείμενα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

• Καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μάλιστα, αντίστοιχες μουσικές και καλλιτεχνικές κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν και στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τις Σέρρες, την Πρέβεζα και τη Θεσσαλονίκη.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα