back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ ΚΕΔΕ

Διαβάστε επίσης

Την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο τριανταένα μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξασφάλισε στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα , η παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που πρόσκεινται στη Ν.Δ.

Συγκεκριμένα απέσπασε 19 έδρες , έναντι έξι της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τριών της «Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Εντός δέκα ημερών θα συγκληθεί το νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ για να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Σε σύνολο 528 εγγεγραμμένων ψήφισαν 511 αιρετοί.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά 0.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλαβαν:

· Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι 325 ψήφους και 19 έδρες

· Αυτοδιοικητικό Κίνημα 91 ψήφους και 6 έδρες

· Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία 45 ψήφους και 3 έδρες

· Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες

· Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους

· Συντονισμός Αιρετών 6 ψήφους

Σημειώνεται ότι την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.

Η σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προέδρου, των δύο Αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί αργότερα.

Την αλλαγή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ισχύοντος νόμου που είναι με απλή αναλογική ανακοίνωσε, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη Συνέλευση της ΚΕΔΕ που απόψε εκλέγει τη νέα της ηγεσία.

«Χρειαζόμαστε ισχυρούς Δήμους και μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Οφείλουμε, τόνισε, όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία μας. Κι αυτό δεν γίνεται με προσωρινές, πρόσκαιρες διευθετήσεις. Ούτε με συμβιβασμούς», κατέληξε.

Γ. Πατούλης: « Το αποτέλεσμα είναι μία μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης»

Η επικράτηση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, είναι μια μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης.

Μια νίκη που στηρίχθηκε στις ισχυρές βάσεις των αγώνων που δώσαμε τα προηγούμενα πέντε χρόνια ως ΔΣ της ΚΕΔΕ, για να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού μας.

Αφετέρου, αποτελεί το επιστέγασμα του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών, που διεξήχθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι.

Θέλω να συγχαρώ την ομάδα των υποψηφίων της παράταξης, για το νικηφόρο αποτέλεσμα και να ευχηθώ σε όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού κι Εποπτικού Συμβουλίου, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα