back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες

Διαβάστε επίσης

Απ όταν πρωτοπήγα στην Κρήτη ανακάλυψα ότι έτρωγαν πολλές ομελέτες και με πολλά πράγματα μέσα, για κυρίως γεύμα η συμπλήρωμά του η και του βραδινού, μια από αυτές είναι και αυτή που θα πούμε σήμερα.

Θα χρειαστούμε κολοκυθάκια, λάδι, μια δυο πατάτες, άνηθο, δυόσμο, αυγά αλατοπίπερο, λίγο γάλα, τριμμένο μαλακό τυρί.

Σ ένα τηγάνι βάζουμε τα κολοκυθάκια τριμμένα στον πολύ χοντρό τρίφτη μαζί με την πατάτα επίσης τριμμένη, τα ανακατεύουμε να τσιγαριστούν λίγο και περιμένουμε να μαλακώσουν και να φύγουν τα υγρά τους.

Μεταφέρουμε το υλικό μας σ ένα πυρεξάκι λαδωμένο, ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μυριστικά, άνηθο, δυόσμο και θυμάρι, το τριμμένο τυρί, το γάλα με τα χτυπημένα αυγά, αλατοπιπερώνουμε λίγο, ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε από πάνω λίγη ακόμα τυρί τριμμένο για να κάνει κρούστα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Μια ενισχυμένη σαλάτα και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο!!

Σημείωση: Για ένα μικρό πυρέξ θα χρειαστούν μισό κιλό κολοκυθάκια, κάνα δυο πατάτες, 6 αυγά και ένα ποτήρι γάλα, τα υπόλοιπα κατά κρίση και φυσικά το ξαναλέω, οι ποσότητες καθορίζονται ανάλογα με το πόσοι είστε στο σπίτι σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα