back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συλλαλητήριο φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Στους δρόμους και σήμερα Πέμπτη οι φοιτητές δίνοντας συνέχεια στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 31ης Οκτωβρίου και επιμένοντας στο αίτημα τους για σύγχρονες σπουδές.

Οι φοιτητές ζητούν να μην ισχύσει η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και η επαγγελματική ισοτιμία πτυχίων κολεγίων με αυτά των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε από τα Προπύλαια.  Κατά την διάρκεια της πορείας ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα τους έγραψαν συνθήματα με σπρέι σε κατεβασμένα ρολά καταστημάτων και τραπεζών αλλά και στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Αμαλίας.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας αυτή την φορά ήταν εντελώς διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα φοιτητικά συλλαλητήρια που υπήρχε φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ μπροστά από τα λουλουδάδικα της Βουλής επι της Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτή την φορά, δεν είχαν τοποθετηθεί από την Αστυνομία κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να μην προκληθούν οι φοιτητές. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της πορείας υπήρχε διακριτική συνοδεία από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα