back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνοδος Πρυτάνεων για αλλαγές στα Πανεπιστήμια – Ένταση στη συγκέντρωση φοιτητών στο Καβούρι

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα είναι η Σύνοδος των Πρυτάνεων σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Επί τάπητος το νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει την ερχομένη εβδομάδα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας με βασικό θέμα την ενίσχυση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στη τριτοβάθμιαθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο η φοιτητική μέριμνα και η ασφάλεια των φοιτητών μέσα στα ιδρύματα, ο καθορισμός των εισακτέων και των μετεγγραφών και ο ορισμός βάσης στα ΑΕΙ και τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών.

Επεισόδια

Eπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη συγκέντρωση των φοιτητών στο Καβούρι, έξω από ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Οι νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνταν η σύνοδος των Πρυτάνεων , με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ.

Η ένταση πολύ γρήγορα κλιμακώθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές μεταξύ φοιτητών και ανδρών της αστυνομίας, με τους τελευταίους να προχωρούν στη ρίψη χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής στο κεφάλι.

Κανονικά η κυκλοφορία

Λίγο μετά τις 13:30  διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Ποσειδώνος που είχε κλείσει νωρίτερα λόγω των επεισοδίων μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο Καβούρι, έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των Πρυτάνεων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία αποχώρησαν οι φοιτητές και ο δρόμος άνοιξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα