back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μαθητική πορεία για το κλίμα: “Έίμαστε εμείς, η γενιά της αλλαγής”

Διαβάστε επίσης

Μαθητές και περιβαλλοντικές οργανώσεις πραγματοποίησαν διαδήλωση το μεσημέρι ενάντια στην κλιματική αλλαγή, μετά από κάλεσμα της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης, Fridays for Future Greece.

Περίπου 500 μαθητές, μαζί με περιβαλλοντικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι για να διαδηλώσουν ενάντια στην περιβαλλοντική κρίση, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το Μοναστηράκι.

Κρατώντας πανώ και πλακάτ, φωνάζοντας παράλληλα, πως “είμαστε η γενιά της αλλαγής”, έδωσαν το μήνυμα για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητά μας.

Η πορεία ολοκληρώθηκε μπροστά από τη Βουλή, όπου και έκατσαν στο πεζοδρόμιο και έκαναν δύο λεπτών σιγή.

Στο κάλεσμά της η οργάνωση Fridays for Future Greece αναφέρει χαρακτηριατικά ότι “η κλιματική κρίση δεν μας ρωτάει αν πιστεύουμε ότι συμβαίνει. Είναι εδώ και όλα τα επιστημονικά δεδομένα συμφωνούν πως θα επιδεινωθεί, εάν δεν την αντιμετωπίσουμε άμεσα. Με τη συμμετοχή μας στις μαθητικές πορείες μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για δράση στους πολιτικούς της Ελλάδας και του κόσμου”.

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο βουλευτής του Μέρα 25, Κρίτων Αρσένης, ο οποίος δήλωσε πως “είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε, αυτό που τα παιδιά κάνουν. Τα παιδιά βγαίνουν μπροστά για την κλιματική αλλαγή. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο οι γενιές που γενήθηκαν μετά το 2000 θα το βιώσουν, οπότε ο,τι κάνουμε το κάνουμε με τη σκέψη μας σε αυτά τα παιδιά”.

Πρόσθεσε πως “αυτό που μου άρεσε και από τις άλλες πορείες που έγιναν, είναι ότι δεν έχουν τα κλασικά διχαστικά συνθήματα, έχουν ένα δικό τους: όλοι μαζί για την κλιματική αλλαγή”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα