back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης – Απειλείται με απέλαση

Διαβάστε επίσης

Τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης να καταθέσει το μνημόνιο της χώρας του με την Τουρκία απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Σε διαφορετική περίπτωση θα απελαθεί από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές την επόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.

Πρόκειται μάλιστα να προσκληθεί στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανατολικής Λιβύης, ο οποίος πρόσκειται στον Στρατηγό Χαφτάρ – που δεν αναγνωρίζεται διεθνώς – και που χαρακτήρισε χθες παράνομη την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το ζήτημα συνεννόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης επί θεμάτων θαλασσίων ζωνών είναι κάτι απασχολεί την κυβέρνηση ήδη από τον Ιούλιο. Όπως σχολιάζουν, η ελληνική πλευρά δεν ξαφνιάστηκε και είχε κινητοποιηθεί άμεσα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα τόσο στον Ιταλό Πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη στις 26/11, όσο και κατά τη σημερινή τηλεφωνική του συνομιλία με τον Πρόεδρο τη Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα