back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά σήμερα το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Στην ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη (19:30) στρέφεται το ενδιαφέρον κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, οι οποίες θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου θα βρεθεί το ζήτημα του λαϊκισμού, αλλά και σύγχρονα όπως η κλιματική αλλαγή, οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιοποίηση. Συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες συζητήσεων θα είναι δύο: Η πρώτη έχει τίτλο «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό» και η δεύτερη «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».

Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι «το Μέλλον αρχίζει Τώρα» και οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι, με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει το απόγευμα από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ την Κυριακή θα μιλήσουν και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜΕΡΑ 25,) θα γίνουν το Σάββατο το πρωί όπου θα μιλήσουν και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της ΚΟ, Σταύρος Καλαφάτης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος 1.764 σύνεδροι και 5.639 παρατηρητές.

Οι ομιλητές

Στην λίστα των προσκεκλημένων ομιλητών περιλαμβάνονται ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Αntonio Lopez-Isturiz, o πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, o αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Paulo Rangel, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μairead Mc Guinness, η Κύπρια επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου. Επίσης ο πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας, Τάκης Παππάς, η πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, ο λέκτορας διεθνούς πολιτικής στο London Metropolitan University, Άγγελος Χρυσόγελος, η διευθύντρια πολιτικής της δεξαμενής σκέψης για το περιβάλλον The Green Tank, Ιόλη Χριστοπούλου, η ιδρύτρια της All For Blue, Κατερίνα Τοπούζογλου, η Diana Kinnert, ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Facebook API σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Πάνος Παχατουτίδης, η Μυλαίδη Στούμπου, διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου Συνεργατών πολυεθνικής εταιρίας σε 24 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και ο Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN).

Οι διαδικασίες του Συνεδρίου της ΝΔ θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες με δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού κατά 92%, ενώ το Σάββατο, στις 20.00, θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να συμμετέχει σε αυτόν και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή εξάλλου τον εορτασμό των 45 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, στο χώρο του Συνεδρίου θα τοποθετηθεί μια πρωτότυπη κατασκευή με σύνθεση φωτογραφιών από σημαντικές στιγμές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα