back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντ. Σαμαράς: Δεν είναι ούτε ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι, όσοι ανησυχούν για το μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης

Στο μεταναστευτικό, στη συμφωνία των Πρεσπών και στα ελληνοτουρκικά επικεντρώθηκε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ.

Έκανε λόγο μάλιστα για “λαθρομεταναστευτικό”, τονίζοντας ότι “εγώ έτσι το λέω γιατί έτσι είναι”.

“Η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες, είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα, άρα είναι παράνομοι μετανάστες! Λαθρομετανάστες”, τόνισε και υποστήριξε ότι “πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα γιατί αλλιώς αδικούμε τους νόμιμους μετανάστες”.

“Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, τους οφείλουμε φιλοξενία, σεβασμό και προστασία. Όμως, αληθινοί πρόσφυγες, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι πια ελάχιστοι”, πρόσθεσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική και στην ΕΕ λέγοντας ότι “η ευρώ-γραφειοκρατία που δεν μπορεί να διευθετήσει τι θα γίνει με τα 4 χιλιάδες «ασυνόδευτα παιδιά», καλό είναι να μη μας κάνει υποδείξεις…”.

“Μαθήματα από «ανεύθυνους παρατηρητές», που βλέπουν και σχολιάζουν από μακριά, δεν δεχόμαστε…”, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε επίσης ότι ” το λαθρομεταναστευτικό απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ξεχωριστά – και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κοιμάται την ώρα, που εμείς βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή…,” όπως είπε.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι φάνηκε πια, πως είναι μια πολύ επιζήμια Συμφωνία.
Υπογράμμισε ότι κατανοεί “αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός: ότι δεν μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία αυτή από τη μια μέρα στην άλλη, με το έτσι θέλω…”.

“Όμως, δεν μπορούμε και να ωραιοποιούμε μια Συμφωνία που εμείς οι ίδιοι την έχουμε καταγγείλει ως «επιζήμια» και «απαράδεκτη». Και που επί πλέον, δεν περπατάει…”, πρόσθεσε.

“Για την ώρα οφείλουμε να θωρακίσουμε την Ελλάδα από τις αρνητικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, να εκμεταλλευτούμε όλα τα προβλήματα που δημιουργεί κι όλες τις αδυναμίες της και – κυρίως – να δυναμώσουμε την Ελλάδα και τη διαπραγματευτική θέση της. Ώστε μετά να μπορούμε να επιτύχουμε τη δικαίωση της χώρας μας, την πλήρη δικαίωση της Μακεδονίας και της Ελληνικότητάς της. Από την οποία δεν παραιτούμαστεν και δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε…”, συμπλήρωσε και κατέληξε: “Και βεβαίως, αυτοί που υπέγραψαν τις Πρέσπες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας κουνάνε το δάχτυλο…”.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι “δεν είναι «φαιδρότητες» οι κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, είναι ευθεία απειλή!”.

Υπογράμμισε ότι “χρειάζεται νέα πολιτική απέναντι στην Τουρκία”, ενώ τόνισε ότι ” η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου, από μόνη της, δεν αρκεί”. “Και κινήσεις κατευνασμού, δεν ωφελούν”, πρόσθεσε!

“Κάποιοι φαντάζονται ότι θα «λύσουν» και τις διαφορές μας με την Τουρκία, με τον ίδιο τρόπο που δήθεν «έλυσαν» και το Μακεδονικό! Πέρσι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν να μην είμαστε “μονοχοφάηδες”. Στα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα! Δηλαδή μίλαγαν για πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας!”, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “Είχα πει λίγο πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι σήμερα ζητούν να υποχωρήσουμε στις αλυτρωτικές απαιτήσεις της πιο αδύναμης χώρας – δηλαδή των Σκοπίων! Και αύριο θα μας ζητήσουν να υποχωρήσομε απέναντι στον επεκτατισμό της πιο ισχυρής χώρας – της Τουρκίας!

Αυτά είχα πει τότε…Κι αυτό ακριβώς ακούγεται σήμερα! Δηλαδή, όπως μας τα λένε, η Ελλάδα, πρέπει να υποχωρεί πάντα, απέναντι σε όλους: είτε απέναντι στους πιο αδύναμους είτε στους πιο ισχυρούς! Γιατί δεν το λένε ανοικτά; Θέλουν την Ελλάδα, να γίνει ο εύκολος σάκος του μπόξ για κάθε απαίτηση, κάθε γείτονα!”.

“Ναι, θέλουμε την Ειρήνη – στην περιοχή μας και παντού! Αλλά ας το ξέουν οι πάντες:  Την Ειρήνη την εγγυάται μια ισχυρή και σεβαστή Ελλάδα. Όχι μια χώρα-κλωτσοσκούφι. Την Ειρήνη την εγγυάται μια Ελλάδα που την υπολογίζουν και οι σύμμαχοί της και οι αντίπαλοί της. Όχι μια χώρα-ξέφραγο αμπέλι, που όποιος θέλει, την πιέζει για ό,τι θέλει και της αποσπά ό,τι τον βολεύει…”, κατέληξε.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι χρειάζονται ευρύτερες συμμαχίες και συναίνεση “για να χτυπήσουμε τις στρεβλώσεις και ό,τι μας κρατά πίσω και όχι «συναίνεση» με τους υποστηρικτές του μπάχαλου, όχι «συναίνεση» με όσους στηρίζουν τα «τάγματα εφόδου» είτε της Χρυσής Αυγής είτε της ακροαριστερής τρομοκρατίας, όχι «συναίνεση» με όσους ανοίγουν τα σύνορα σε λαθρομετανάστες, όχι «συναίνεση» με όσους κατασκεύασαν σκευωρίες, που σήμερα σαν βόμβες γυρνάνε πάνω στα κεφάλια τους.”

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα