back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννης: “Θέλουμε να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού”

Διαβάστε επίσης

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης φιλοξενεί 100 παιδιά μεταναστών και προσφύγων, από τα κέντρα φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων. Ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ και μίλησε στην κάμερα της Nova. Τόσο για τη συνεργασία αυτή, όσο και για τα υπόλοιπα θέματα που σχετίζονται με τον Παναθηναϊκό και τον Δήμο Αθηναίων, με κορυφαίο βέβαια το γήπεδο στον Βοτανικό.

«Ο Παναθηναϊκός και ο Δήμος Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα προσφυγόπουλα, που έχουν περάσει από χίλιες κακουχίες και βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας. Η πραγματικότητα είναι ότι οι Έλληνες δείχνουμε συμπόνια κι ανθρωπισμό έμπρακτα κι εγώ το κρατάω αυτό, για το σήμερα και το αύριο», είπε αρχικά ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε σχετικά με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού ΑΟ στον στολισμό της Αθήνας:

«Είπαμε το εξής, ότι είναι δημόσιο δεν είναι αναγκαστικά δημοτικό. Θέλουμε όσοι νοιάζονται και αγαπάνε την πόλη να έρθουν και να κάνουμε μια συμμαχία. Τώρα με τα φώτα, είπαμε να γίνει αυτό. Είχαμε να ανανεώσουμε τον στολισμό από το 2002 και πολλά κομμάτια της πόλης ήταν σκοτεινά. Έτσι, αποφασίσαμε με 19 εταιρίες και την ομάδα της πόλης, που είναι ο Παναθηναϊκός, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει η πόλη μας πιο φωτεινή».

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην οδηγηθεί και στο θέμα του Βοτανικού και του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε: «Συνήθως όταν ρωτάνε κάποιον που πολιτεύεται, τι ομάδα είναι, αυτός απαντάει Εθνική Ελλάδας. Εγώ δεν το θα πω αυτό. Είμαι Παναθηναϊκός και υπερήφανος Παναθηναϊκός, θα ήθελα πάρα πολύ να γίνει το γήπεδο. είναι όνειρο δεκαετιών. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, μην έχουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Είναι το πιο δύσκολο έργο. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΠΑΕ, και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα σχέδιο αστικής αναζωογόνησης, όχι μόνο για την περιοχή του Βοτανικού αλλά και για τη Λεωφόρο. Θέλουμε μια σύγχρονη μητρόπολη, μια πόλη βιώσιμη. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι, ο κόσμος έχει ακούσει πάρα πολλά. Όταν θα είμαι σίγουρος και θα μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα και χειροπιαστά, τότε θα υπάρξουν και ανακοινώσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα