back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μελιτζάνες στο φούρνο με άσπρο ανάλατο τυρί

Διαβάστε επίσης

Αυτή την συνταγή μου την έδωσε η διατροφολόγος μου, είναι μια γρήγορη, εύκολη, οικονομική και πολύ χορταστική πρόταση και κυρίως για όσους και όσες κάνουν δίαιτα η προσέχουν λίγο.

Να σας πω τι θα χρειαστούμε πρώτα, τέσσερις πέντε μελιτζάνες μακρόστενες, λίγο μαϊδανό, λίγο ξερό κρεμμύδι, μερικές ντομάτες ψιλοκομμένες, κόκκινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι, εγώ έβαλα κι ένα κύβο λαχανικών φρέσκο.

Επίσης θα χρειαστούμε άσπρο τυρί ανάλατο, εγώ έβαλα cottage, μπορείτε όμως να βάλετε και μυζήθρα ανάλατη, αφού την λιώσετε με ένα πιρούνι.

Θα κάνετε πρώτα σ ένα κατσαρολάκι την σάλτσα με τα υλικά και θα την αφήσετε να βράσει.

Μετά θα χαράξετε τις μελιτζάνες και θα τις ψήσετε σκέτες στον φούρνο να μαλακώσουν, όταν γίνει αυτό, θα βγάλετε λίγη σάρκα από τις μελιτζάνες και θα την ρίξετε μέσα στην σάλτσα να ενσωματωθεί.

Στρώνετε σ ένα ταψάκι τις μελιτζάνες ανοιχτές, τις γεμίζετε με το υλικό μας και τις βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για καμιά ώρα.

Η συνταγή λέει, πως ανακατεύει το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε με την σάλτσα και γεμίζουμε τις μελιτζάνες, εγώ το έκανα αλλιώς , για να είναι πιο δροσερό, όταν βγήκαν από τον φούρνο έβαλα σε κάθε μια από λίγο cottage, και έγινε όνειρο…

Να το κάνετε κι εσείς αλλά όπως σας αρέσει, εγώ μια ιδέα σας είπα!!!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα