back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση στον Λευκό Οίκο Μητσοτάκη με Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου

Διαβάστε επίσης

Στις 7 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Όπως τονίζεται, στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, θα βρεθεί η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας – ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου και «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επίσκεψη είχε προαναγγελθεί από κυβερνητική πηγή το Σάββατο, ενώ σημειώνεται πως την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα εργασίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ηγετών συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών που δαπανούν σημαντικά ποσά για την άμυνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα