back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτοψία στην πλατεία Αγίου Ανδρέα – Έκκληση των κατοίκων για ανάπλαση του χώρου

Διαβάστε επίσης

Εικόνα παραμέλησης παρουσιάζει μία από τις πλατείες της Αθήνας που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από ένα από τα πιο πολυσύχναστα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, το Ιπποκράτειο Αθηνών.

Παγκάκια φθαρμένα από τον χρόνο, πεταμένα σκουριασμένα σίδερα, αποφάγια διάσπαρτα στο γκαζόν από άστεγους που περνούν εκεί τα βράδια, κουβέρτες πάνω στα παγκάκια, υπερσύγχρονες τουαλέτες με ηλεκτρονικό μηχανισμό εισόδου και εξόδου που είναι εδώ και περίπου 2 χρόνια εκτός λειτουργίας, αποτυπώνουν την εικόνα αυτής της πλατείας.

Ο λόγος για την πλατεία Αγίου Ανδρέα από την οποία περνούν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι και στην οποία συχνάζουν συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο. Μάλιστα, η πλατεία περικλείεται από δεκάδες καταστήματα εστίασης και καφέ λόγω του νοσοκομείου, ενώ λόγω του ότι είναι πολυσύχναστη, διαθέτει και κάδο ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων του δήμου Αθηναίων.

[su_slider source=”media: 146576,146575,146573,146571,146569,146567″ title=”no”]

Καστηματάρχες και περαστικοί, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, χαρακτήρισαν τραγική την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πλατεία και καλούν τον δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην ανάπλαση του χώρου. Όπως είπαν, πριν από περίπου 1.5 μήνα είχαν τοποθετηθεί απο συνεργεία του δήμου καινούργιες πλάκες για τους πεζούς, ακριβώς έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, αλλά «από τότε δυστυχώς σταμάτησαν οι εργασίες». Παράλληλα διαμαρτύρονται για το θέμα της καθαριότητας και γενικότερα για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πλατεία.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα