back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μανιαδάκης για Novartis: «Βρέθηκα εμπλεκόμενος επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγιναν»

Διαβάστε επίσης

«Βρέθηκα εμπλεκόμενος επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγιναν», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, ο οποίος καταθέτει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις επειδή κατείχα το αντικείμενο», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Μανιαδάκης, ο όποιος είναι επίσης κατηγορούμενος για ψευδορκία και παθητική δωροδοκία στην υπόθεση Νonartis.

Tόνισε ότι επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του υπουργείου και ότι δεν συνεργάστηκε ποτέ μαζί του. Παράλληλα, είπε ότι ο ίδιος αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη.

Η επιτροπή ξεκίνησε την εξέταση του μάρτυρα με αρκετή καθυστέρηση, καθώς για περίπου μια ώρα συζητούσε επί του αιτήματος του δικηγόρου του μάρτυρα να παραστεί και ο ίδιος στη συνεδρίαση, καθώς ο κ Μανιαδάκης είναι και κατηγορούμενος.. Ωστόσο επειδή διαφωνούσε η αντιπολίτευση και για να διευκολυνθεί η διαδικασία ο δικηγόρος του μάρτυρα απέσυρε το αίτημα και δήλωσε αποφασισμένος να απαντήσει σε όλα.

Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς του ασκούσαν πίεση για να δώσει στοιχεία κατά πολιτικών

Στην κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο Νίκος Μανιαδάκης επέμεινε ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς του ασκούσαν πίεση για να δώσει στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Επιβεβαιώνει και επιμένει στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Νίκος Μανιαδάκης ότι του ασκούσαν πιέσεις οι εισαγγελείς για να δώσει στοιχεία κατά πολιτικών.

«Έντονες ήταν οι πιέσεις για τον κ.Γεωργιάδη τον κ.Σαμαρά τον κ.Στουρνάρα τον κ.Λοβέρδο τον κ.Βενιζέλο. Μου λέγανε οτι έχουμε στοιχεία από άλλους μάρτυρες, αλλά θέλουμε να μας το δέσεις και εσύ ως καθηγητής ότι αυτές οι αποφάσεις των πολιτικών αυτών είναι έκνομες», φέρεται να είπε ο κ. Μανιαδάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεταν και σε διαμέρισμα στη Μιχαλακοπούλου.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα