back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Παγκράτι η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη

Διαβάστε επίσης

Κατά των διακρίσεων

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη και φιλοξενείται στο νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία παρουσιάζουν στην Αθήνα, την Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη (Dutch Human Library), την κινητή βιβλιοθήκη που στοχεύει στην καταπολέμηση των διακρίσεων και την ανάδειξη της κοινωνικής και πολιτισμικής πολυμορφίας.

Ζωντανά βιβλία: άτομα που μοιράζονται τις προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες τους με τους «αναγνώστες» τους

Μετανάστες, πρόσφυγες, άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών, αιτούντες άσυλο, ομοφυλόφιλοι, vegans, tattoo artists και άτομα που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι ορισμένα από τα ζωντανά βιβλία που θα βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη λίστα με τους τίτλους και τις σύντομες περιγραφές των ζωντανών βιβλίων κατά την άφιξή τους στη βιβλιοθήκη και επιλέγουν εκείνο που θέλουν να «διαβάσουν».

Καθώς το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του, οι αναγνώστες θέτουν τα δικά τους ερωτήματα και ξεκινά ένας δημιουργικός διάλογος που έχει ως στόχο την προώθηση της κατανόησης, την αντιμετώπιση των στερεοτύπων και την καταπολέμηση του ρατσισμού. Οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά μέσα από την Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

Info

Κυριακή 08/12/2019
12.00-17.00 (20λεπτα slots)
Βιβλιοθήκη, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο goulandris.gr

Την ημέρα της εκδήλωσης η συμμετοχή θα πραγματοποιείται με σειρά προτεραιότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα