Αγροτικά μπλόκα σήμερα στην Θεσσαλία

0
421

Σε τρία σημεία πρόκειται να παρατάξουν σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της Καρδίτσας θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στον εθνική οδό Ε65, ενώ οι συνάδελφοί τους της Λάρισας θα στήσουν μπλόκα στις 11 το πρωί σε Πλατύκαμπο και Φάρσαλα. Πάντως, οι αγρότες αρχικά δεν προτίθενται να κλείσουν τους δρόμους.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις εφετινές χαμηλές τιμές στο βαμβάκι που φθάνουν στα 38-39 λεπτά/κιλό, ενώ πέρυσι η τιμή είχε καθοριστεί στα 48 λεπτά. Βέβαια, οι παραγωγοί επέλεξαν αυτό το χρονικό σημείο να κινητοποιηθούν ασκώντας πίεση στα εκκοκιστήρια που θα καθορίσουν τις τελικές τιμές στο προϊόν περίπου στις 15-20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, οι παραγωγοί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την άμεση μείωση στο κόστος παραγωγής σε μέσα και εφόδια, καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, καθώς και να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2019.

Πάντως, οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα συνεχίσουν τις συσκέψεις τους και το επόμενο χρονικό διάστημα με αποκορύφωμα την Πανελλαδική Σύσκεψη στην Λάρισα στις 15 Δεκεμβρίου όπου θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Γιώργος Σάτρας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here