back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκκληση Θεοδωρικάκου να ψηφιστεί και από τους 300 της Βουλής το ν/σ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Διαβάστε επίσης

Έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν και να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού ώστε να μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο που βρίσκονται ή κατοικούν, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής όπου ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου,ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους και ιδιαίτερα για την αξιωματική αντιπολίτευση , η οποία θα πρέπει να ξεφύγει -όπως είπε- από επιχειρήματα που δεν είναι ισχυρά και βάσιμα ώστε να μη μείνει έξω από αυτό το εθνικό προσκλητήριο. «Είναι ώρα ευθύνης για όλους», τόνισε ο υπουργός , επισημαίνοντας ότι ειδικά αυτή την περίοδο κατά την οποία πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι και οι απειλές για την πατρίδα μας,οφείλουμε να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας , τουλάχιστον σε αυτό το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων απανταχού της γης.

Συγκεκριμένες προτάσεις από την αποδοχή των οποίων συναρτάται και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ , ζήτησε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και να κατοχυρωθεί αυτοτελώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τους Έλληνες του εξωτερικού, μέσω και της πρόβλεψης ενός συγκεκριμένου αριθμού βουλευτών από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα