back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ethelon Days στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

«butterfly effect»: Με μια απειροελάχιστη μεταβολή γεννιούνται αλλαγές και εξελίξεις που χωρίς αυτή, δε θα αντικρίζαμε ποτέ

Ethelon Days

Η φετινή διοργάνωση Ethelon Days, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, διαρκεί τρεις μέρες και φιλοξενείται στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Έτσι με στόχο την μετάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου 2019 διοργανώνονται διάφορες κοινωνικές  δράσεις, ομιλίες και workshops εμπλέκοντας εθελοντές, εταιρείες και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Με το θέμα της φετινής εκδήλωσης να αναφέρεται στο φαινόμενο της πεταλούδας, (butterfly effect) μια ποιητική μεταφορά που σημαίνει πως «η πιο μικρή πράξη μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές», οι διοργανωτές στοχεύουν να δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και στο κοινό να ανακαλύψουν πώς μικρές πρωτοβουλίες μπορούν γίνουν η αρχή για μεγάλες αλλαγές με κοινωνικό αντίκτυπο.

«Ξεκινάμε με αισιοδοξία, με πολλές συμμετοχές, στις 5 Δεκεμβρίου, στις 4.00 το απόγευμα, στο Σεράφειο με ομιλίες για την κλιματική αλλαγή και την ισότητα ευκαιριών ενώ οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν πακέτα εθελοντισμού που θα μοιραστούν σε μαθητές σχολείων λέει στον, Αθήνα 9.84, ο Δημήτρης Χατόγλου υπεύθυνος επικοινωνίας της ΜΚΟ ethelon, που διοργανώνει την εκδήλωση.

Δράσεις στην πόλη

«Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, η ημέρα είναι αφιερωμένη στις ταυτόχρονες κοινωνικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες και έχουμε κοινωνική κουζίνα, συλλογή τροφίμων, από λαϊκές αγορές στα Πετράλωνα και στην Καλλιθέα, καθαρισμό της περιοχής γύρω από το Σεράφειο, δημιουργία δώρων για ηλικιωμένους, Seed Bombing, δηλαδή, σβόλοι σπόρων, τους οποίους θα ρίξουμε σε περιοχές πρασίνου και πολλές άλλες δράσεις».

«Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου η ημέρα είναι αφιερωμένη στις ομιλίες και τα workshops με πάνω από 30 ομιλητές. Κοινωνικοί επιχειρηματίες, μέλη ΜΚΟ και εκπρόσωποι εταιριών θα μοιραστούν με το κοινό τις προσωπικές τους ιστορίες εθελοντισμού. Επίσης θα γίνουν συζητήσεις με θέματα τις καμπάνιες crowdfunding και την οργάνωση προγραμμάτων εταιρικού εθελοντισμού» καταλήγει ο κ. Χατόγλου.

ethelon

Η ethelon είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.
Μέσα από τις δράσεις του, εντοπίζονται, κινητοποιούνται και συνδέονται άτομα, αυτόνομες ομάδες, θεσμικοί φορείς και εταιρείες με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ τους με βάση την εθελοντική προσφορά.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα