back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσέγγισε τα 3 δισ. ευρώ ο τζίρος από Black Friday και Cyber Monday

Διαβάστε επίσης

Κοντά στα 3 δισ. ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος που καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα μετά την Black Friday και την Cyber Monday.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλη Κερκίδη, υπολογίζεται ότι οι 6 στους 10 καταναλωτές έκαναν ψώνια σε αυτές τις δύο ημέρες, με το ποσό που υπολογίζεται πως ξόδεψαν σε μέσο όρο ανά άτομο, να υπολογίζεται από 180 ως 200 ευρώ.
Πρωταθλητές και φέτος τα είδη ρουχισμού, υποδήματα, καλλυντικά, κοσμήματα, καθώς και είδη σπιτιού, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, ο αριθμός των online αγορών σχεδόν διπλασιάστηκε, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει εντυπωσιακή τη συμμετοχή στα δύο αυτά events, τόσο στα καταστήματα, όσο και σε χώρους εστίασης, κομμωτήρια κ.α.
Την ίδια ώρα τα online φαρμακεία ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους της φετινής Black Friday
Σύμφωνα με στοιχεία του eRetail Audit, o συνολικός τζίρος τους την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 210% σε σύγκριση με τις προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου. Το αντίστοιχο ποσοστό την περσινή Black Friday ήταν 153%.

Παράλληλα το μέσο καλάθι στις online παραγγελίες ήταν αυξημένο κατά 8,5% σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες του έτους και διαμορφώθηκε στα 44,20 ευρώ με ΦΠΑ.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα