back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοβαρό ατύχημα στοιν Ευαγγελισμό με καυτό λάδι – Καπνοί και αναθυμιάσεις σε κλινικές

Διαβάστε επίσης

Νέο σοβαρό ατύχημα συνέβη το πρωί στον Ευαγγελισμό. Το ατύχημα προέκυψε από ρήξη του σωλήνα που μεταφέρει καυτό λάδι (>180ο C) από το μηχανοστάσιο στα πλυντήρια του νοσοκομείου διατρέχοντας χώρους υψηλής επικινδυνότητας όπως πχ. το τμήμα των ιδιαίτερα εύφλεκτων ιατρικών αερίων.

Στο χώρο κοντά στα πλυντήρια χύθηκε καυτό λάδι και όλη η πτέρυγα «ΑΧΕΠΑ» που βρίσκεται από πάνω (με δεκάδες κλινικές, μονάδες με νοσηλευόμενους κι εργαζόμενους) γέμισε καπνό και αναθυμιάσεις.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού «εξίσου ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι, εκτός από την αυτονόητη αξιοποίηση των πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει το νοσοκομείο και την παρέμβαση της Πυροσβεστικής, φαίνεται ότι τα σχέδια εκκένωσης δεν λειτούργησαν, αλλά ούτε και οι έξοδοι κινδύνου της συγκεκριμένης πτέρυγας, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων. Εργαζόμενοι του νοσοκομείου που ήταν στο χώρο του ατυχήματος μεταφέρθηκαν στα επείγοντα για παροχή πρώτων βοηθειών, χορήγηση οξυγόνου κλπ.

«Ήδη το σωματείο μας σε πολλαπλές παρεμβάσεις και καταγγελίες τόσο στη Διοίκηση, την Επιθεώρηση Εργασίας, την εισαγγελία και τον Τύπο, έχει αναδείξει και καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες και την ανυπαρξία όρων υγείας κι ασφάλειας τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς μας, τους συνοδούς τους και τους επισκέπτες. Είναι θέμα τύχης ή θέμα χρόνου που ακόμη δεν έχει συμβεί ατύχημα μεγάλης κλίμακας και δεν θρηνούμε και νέα θύματα;», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα