back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Μεγάλη ανευθυνότητα της κυβέρνησης στον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων

Διαβάστε επίσης

“Μεγάλη ανευθυνότητα» στον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας την Τετάρτη στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η αίσθηση που μας δίνει η κυβέρνηση είναι ότι βρίσκεται σε βέρτιγκο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μείζον ζήτημα σε σχέση με την στάση της κυβέρνησης «γιατί γεννά ανασφάλεια και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χθεσινές διαρροές περί παγώματος των ΜΟΕ που αποδίδονταν σε πηγές του υπουργείου Άμυνα και οι οποίες διαψεύσθηκαν στη συνέχεια από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου .

«Είναι αυτή εικόνα σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης που χειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «πολύ γρήγορα αποδεικνύεται σαθρό το μοντέλο διακυβέρνησης» και ενόψει της επικείμενης συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, πρόσθεσε: «Καλώ τον πρωθυπουργό, έστω και τώρα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ανακληθεί η απαράδεκτη και νομικά ανυπόστατη συμφωνία με την Λιβύη, να τερματιστεί η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. Αυτά πρέπει να θέσει στον πρόεδρο Ερντογάν, που καλώς τον συναντά γιατί οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοιχτοί».

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι:

«Μια ακόμα κίνηση πολιτικής ανωριμότητας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Λίγες ώρες πριν από μια σημαντική για τα εθνικά μας συμφέροντα, συνάντηση του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πετάξει πάλι λάσπη. Μόνον αυτό ξέρει να κάνει. Γιατί τόσος είναι».

Α. Τσίπρας: Εικόνα ανικανότητας στο προσφυγικό

“Εικόνα ανικανότητας” στο προσφυγικό, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας νεταξύ άλλων ότι σε επιστολή του προς την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης τονίζει ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα, διαψεύδοντας έτσι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και συντονιστή στο μεταναστευτικό, Αλκιβιάδη Στεφανή, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι οι υφιστάμενες ανοιχτές δομές, όπως η Μόρια, θα κλείσουν σταδιακά.

Αφού καταλόγισε στην κυβέρνηση «πέντε μήνες αλαλούμ και παλινδρομήσεις» στη διαχείριση του προσφυγικού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις προ δεκαπενθημέρου κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα κλειστά κέντρα στα νησιά , λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κλείνει η ντροπή της Μόριας, μας έλεγαν και έρχεται, πριν αλέκτωρ λαλήσει, η Ευρωπαία Επίτροπος και στέλνει επιστολή στον κ. Χρυσοχοϊδη και το λέει ότι αυτά τα οποία σχεδιάζετε, είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, τα κλειστά κέντρα. Και ζητάει εξηγήσεις. Και μετά επανέρχεται ο κ. Χρυσοχοΐδης με επιστολή που στέλνει στην Επίτροπο και της εξηγεί ότι τελικά δεν θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές, όπως έλεγε ο υπεύθυνος συντονιστής και κυβερνητικός εκπρόσωπος 15 μέρες πριν, αλλά θα λειτουργούν παράλληλα».

«Είναι αυτή κυβέρνηση; Είναι αυτό συντονισμός; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση; Είναι μπάχαλο. Υπάρχει συνεννόηση; Υπάρχει πρωθυπουργός;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι «αυτή η εικόνα της ασυντόνιστης, της ξεκούρδιστης μηχανής δεν είναι θλιβερή για την κυβέρνηση, είναι θλιβερή για τη χώρα».

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «το φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό είναι οφθαλμοφανές».

«Το ψάρεμα στα θολά νερά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού δεν μπορεί να συμβαδίζει με το δήθεν κεντρώο και προοδευτικό προφίλ που μάταια προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε το αδιανόητο: να πατά σε δύο βάρκες. Η πτώση και η καταβύθιση, όπως αναμενόταν, ήρθε πολύ γρήγορα», τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα