back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πανελλαδικές 2020: Νέος τρόπος εξέτασης

Διαβάστε επίσης

Υπεγράφη την Πέμπτη από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η απόφαση με τις οδηγίες για τον τρόπο εξέταση των πανελλαδικών.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα θέματα των εξεταζόμενων μαθημάτων θα αντλούνται από την εξεταστέα ύλη για κάθε μάθημα κατά το έτος που διεξάγονται οι εξετάσεις και θα περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης).

Οι ερωτήσεις θα είναι παρόμοιες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και θα αφοροόν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης ενώ θα ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και θα είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας.

Οι υποψήφιοι θα απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.

Ο συγκεκριμένος τρόπος εξέτασης των μαθημάτων θα εφαρμόζεται για τους υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων Γενικών Λυκείων καθώς και για τους υποψηφίους εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Εάν ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό θα κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για το κάθε ερώτημα.

Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων θα είναι τρίωρη εκτός αν, σε ειδικές περιπτώσεις, οριστεί διαφορετικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Δείτε τον αναλυτικό τρόπος εξέτασης:

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2019/12/panelladikes_7.pdf”]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα