back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υποψήφια για την επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ η Στεφανίδη

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε από τη ΔΟΕ η υποψηφιότητα της Κατερίνας Στεφανίδη για την επιτροπή αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η εκλογή των τεσσάρων νέων μελών της Επιτροπής Αθλητών θα γίνει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, με όλους τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής θα είναι οκταετής, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028 και μετά την εκλογή τους θα προταθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή και στη Σύνοδο της ΔΟΕ ώστε να γίνουν μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Κατερίνα Στεφανίδη εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ: «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος της ομάδας των αθλητών που θα είναι υποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ και θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω και να παλέψω για τα δικαιώματα των Οlympians και των μελλοντικών Οlympians.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που με πρότεινε και μου έδωσε αυτή την καταπληκτική ευκαιρία. Θέλω να πιστεύω ότι περισσότεροι αθλητές από ποτέ, θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα. Eίμαστε όλοι μάρτυρες μίας πρωτοφανούς προσπάθειας από τους αθλητές σε όλο τον κόσμο, να προστατέψουν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Είμαι ευγνώμων που ίσως θα έχω την ευκαιρία να το πράξω κι εγώ γι’ αυτούς, μέσω της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής».

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πρότεινε την Στεφανίδη, τόνισε: «Τόσο εγώ όσο και όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού στην Ελλάδα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Κατερίνα Στεφανίδη είναι υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Κατερίνα εκτός από σπουδαία αθλήτρια με σπουδαίες επιτυχίες, διακρίνεται για τον εξαιρετικό χαρακτήρα και το ήθος της. Η πολύπλευρη προσωπικότητά της, σε συνδυασμό με την καλοσύνη, την ευγένεια αλλά και τη μαχητικότητά της, πιστεύω ότι την καθιστούν ως την ιδανική υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών. Είμαι σίγουρος ότι όπως είναι εξαιρετική αγωνίστρια στους στίβους, θα είναι και στη νέα θέση, διεκδικώντας το καλύτερο για τα δικαιώματα των αθλητών όλου του κόσμου. Η ελληνική Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια θα σταθεί ενεργά στο πλευρό της Κατερίνας στην προσπάθεια να εκλεγεί στην Επιτροπή Αθλητών γιατί πιστεύουμε ότι πραγματικά το αξίζει».

Σημειώνεται ότι η Στεφανίδη είχε εκλεγεί πρόσφατα και στην επιτροπή αθλητών της IAAF. Πρόκειται αναμφίβολα για αναγνώριση της αγωνιστικής της αξίας και όχι μόνο. Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ.

Έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου στο Λονδίνο το 2017 ενώ το 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης, ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2017 στο Βελιγράδι και τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου του 2018 στο Μπέρμιγχαμ.

Άλλες σημαντικές επιτυχίες ήταν η τρίτη θέση το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Πόρτλαντ και η δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 στο Ζυρίχη και στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015 στην Πράγα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα