Search

Εξάρχεια: Δέκα συλλήψεις, σαράντα προσαγωγές και ένας αστυνομικός τραυματίας

1595

Σε περισσότερες από 40 προσαγωγές και 10 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία απόψε στα Εξάρχεια. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Σε επιφυλακή παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή νέου κύκλου επεισοδίων.

Αυτή την ώρα η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι ήρεμη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πλατεία και το υδροβόλο όχημα «Αίας» της αστυνομίας προχώρησε και σε ρίψη νερού για να σβήσει τις φωτιές.

Νωρίτερα, συντονισμένη επιχείρηση πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις ομάδες αντιεξουσιαστών οι οποίες ανά τακτά διαστήματα και ορμητήριο την οδό Σολωμού  επιδίδονταν σε πετροπόλεμο και ρίψη μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στην πλατεία και στους γύρω δρόμους.

Ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ καταδρομική επίθεση κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα. Συγκεκριμένα, κινούμενοι από την οδό Καλλιδρομίου διέσχισαν την αφύλακτη οδό Οικονόμου και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών και της σταθμευμένης «Αύρας» στην οδό Τοσίτσα και διέφυγαν από τα στενά προς τον λόφο Στρέφη.

 

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς.

Πλήθος κόσμου στα Προπύλαια

Η πορεία με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», στην οποία  συμμετείχαν πάνω από 2.000 άτομα ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή και ολοκληρώθηκε ειρηνικά, λίγο μετά τις 20:00.

Νωρίτερα, το μεσημέρι  πραγματοποιήθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια. Στο ίδιο συλλαλητήριο το παρών έδωσαν και αντιεξουσιαστές.

Προσωρινές τροποποιήσεις στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Λόγω των εκδηλώσεων-κινητοποιήσεων και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης των Αθηνών από σήμερα Παρασκευή  έως και το Σάββατο στις 07:00, σταδιακά κι ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει προγραμματίσει σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 το πρωί του Σαββάτου.

Παράλληλες πορείες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Δύο πορείες, οι οποίες ξεκίνησαν από την πλατεία Καμάρας, είναι σε εξέλιξη σε κεντρικούς δρόμους και της Θεσσαλονίκης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα και στην Πάτρα. Ειδικότερα, άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πέταξαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών. Δύο τραυματίες, ένας αστυνομικός και μια γυναίκα.

Αποκλεισμένο για τους οδηγούς θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2019 στο κέντρο της Αθήνας, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχουν προγραμματισθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Συγκεκριμένα από 10.00΄ ώρα της 06.12.2019 έως την 07.00΄ ώρα της 07.12.2019, θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων και από 05.00΄ ώρα της 06.12.2019 έως την 07.00΄ ώρα της 07.12.2019 δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση αυτών, στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς του Δήμου Αθηναίων:

-Λ. Αλεξάνδρας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.
-Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.
-Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
-Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων.
-Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου,
-Μπουμπουλίνας σε όλο το μήκος της.
-Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
-Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.
-Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
-Τζωρτζ, σε όλο το μήκος της.
-Μπόταση, σε όλο το μήκος της.
-Κάνιγγος, σε όλο το μήκος της.
-Σολωμού, σε όλο το μήκος της.
-Καποδιστρίου, σε όλο το μήκος της.
-Χαλκοκονδύλη, σε όλο το μήκος της.
-Σπ. Τρικούπη , σε όλο το μήκος της.
-Θεμιστοκλέους, σε όλο το μήκος της.
-Εμμ. Μπενάκη, σε όλο το μήκος της.
-Ζωοδόχου Πηγής, σε όλο το μήκος της.
-Χαρ. Τρικούπη, σε όλο το μήκος της.
-Μαυρομιχάλη, σε όλο το μήκος της.
-Ιπποκράτους, σε όλο το μήκος της.
-Ασκληπιού, σε όλο το μήκος της.
-Πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), Κάνιγγος και Εξαρχείων, καθώς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό .

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Newsroom Αθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *