back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Διαβάστε επίσης

Το πιθανότερο στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανοίξει από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) η εφαρμογή , μέσω της οποίας θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους τα 250.000 νοικοκυριά (πολύτεκνοι, άνεργοι και οικογένειες με ΑμεΑ ) που επελέγησαν ως δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα τους διανεμηθούν από το υπερπλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού 175 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αντιστοιχούν σε 700 ευρώ ανά δικαιούχο νοικοκυριό.

Η καταβολή του ποσού του κοινωνικού μερίσματος εκτιμάται ότι θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από την Πρωτοχρονιά με πιθανότερες ημερομηνίες από τις 27 έως  τις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τα ποσά των 700 ευρώ ανά δικαιούχο θα είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται με οποιαδήποτε χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, ούτε θα υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα