back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπέσσυ Σιούτα – Βασιλοπούλου: Δώρο Αγάπης το Heart Pillow Project

Διαβάστε επίσης

Για το μεγάλο και παγκοσμίως διαδεδομένο “AWOG Heart Pillow Project” το οποίο είναι η κατασκευή και διανομή των μαξιλαριών καρδιάς σε ασθενείς που υποβάλλονται σε μαστεκτομές, σε δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας, μίλησε στην Εκπομπή «Της Αθήνας οι Κοινότητες και οι Γειτονιές» η Πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανίδων Ελλάδος (AWOG) κυρία Μπέσσυ Σιούτα – Βασιόπούλου. Μας μίλησε επίσης για άλλες δραστηριότητες του AWOG, αλλά και για την επιστροφύη της στημ Ελλάδα από το Σικάγο και για την γειτονιά της τη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Το πρότζεκτ “AWOG Heart Pillow Project” ήρθε στη Ελλάδα το 2007 από μέλος μας που είχε επισκεφθεί το συνέδριο της FAWCO (Federation of American Women’s Clubs Overseas) στη οποία ανήκουμε σαν μέλη, και από τότε έχουν φτιαχτεί πάνω από 10,000 μαξιλαράκια και έχουν δωθεί δωρεάν σε γυναίκες που παλεύουν με το καρκίνο μαστού και έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή.

Η Ένωσης Αμερικανίδων Ελλάδος, ( American Women of Greece-AWOG),ένας εθελοντικός οργανισμός που συμπληρώνει και γιορτάζει τα 71 χρόνια φέτος.
Ιδρύθηκε το 1948 από την σύζυγο του τότε Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα Χένρυ Γκρέιτυ, την κυρία Λουκρητία Γκρέιτυ. Σκοπός του οργανισμού ήταν να ενώσει τις Αμερικανίδες γυναίκες που ζούσαν εδώ στην Ελλάδα και να προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Είχε μεγάλη επιτυχία, με την συνεχόμενη υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας και πάντα στην σύζυγο το καθ’έκαστου Πρέσβη εδώ στην Ελλάδα δίνεται ο τίτλος της επίτιμης Προέδρου του Οργανισμού.

Από τότε, για 71 χρόνια η προσφορά των μελών της Ένωσης υπήρξε τεράστια στο να προωθούν τους θεσμούς της Φιλανθρωπίας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής ευθύνης. Τα μέλη που πλέον προέρχονται από χώρες από όλο τον κόσμο, με μόνο βασική προυπόθεση την γνώση της αγγλικής γλώσσας, στηρίζουν την δράση τους, στο να βοηθάμε παιδιά που έχουν ανάγκη, ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και γενικά ελληνικά ιδρύματα που έχουν αναλάβει το έργο αυτό.

Μέχρι τώρα το πολυετές φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο μας περιλαμβάνει την εθελοντική και οικονομική ενίσχυση μας σε πολλά ιδρύματα όπως: “Φλόγα”, “Κιβωτός του Κόσμου”, “Άγιος Χριστόφορος”, “Καλός Σαμαρείτης”, “Καριτάς”, “Μέριμνα Ανηλίκων”,”Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου”, Λόφος Σκουζέ”, Άγιος Γεώργιος, Βρεφονηπιακός Σταθμός”, Κιβωτός της Αγάπης”, Δωδεκανησιακή Μέλισσα”, “Αργώ”, ‘Φοίβη-Ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες”, “Φάρος Τυφλών Ελλάδος”, Θεραπευτική Ιππασία Ελλάδος”, “Παιδόπολις”, “‘Ασυλο Ανιάτων” και άλλα, καθώς επίσης και δύο υποτροφίες κάθε χρόνο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα Deree και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Αντώνης Καραγιαννάκης

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα