back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Αέρας” ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο (0-3)

Διαβάστε επίσης

 

 Ελ Αραμπί (2) και Ποντένσε οδήγησαν σε περίπατο τους Ερυθρόλευκους στο Αγρίνιο

Εύκολα όσο φανερώνει το τελικό 0-3 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Και με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή πετυχαίνοντας δυο γκολ (το άλλο ο Ντανιέλ Ποντένσε). Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο μονοπάτι των επιτυχιών, επικρατώντας εμφατικό στο Αγρίνιο του ουραγού Παναιτωλικού. Και πλέον συγκεντρώνεται στο μεγάλο ραντεβού της Τετάρτης (11/12) με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκης. Στην αναμέτρηση που νίκη σημαίνει αυτομάτως και πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι στην 13η αγωνιστική. Έδειξαν από την αρχή τις άγριες… διαθέσεις τους, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6’ με τον Ποντένσε, ενώ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου «χτύπησαν» δύο φορές με τον Ελ Αραμπί (41’, 45+2’), σφραγίζοντας από το πρώτο 45άλεπτο το τρίποντο της νίκης. Όλα αυτά σε ένα από τα καλύτερα ημίχρονα του Ολυμπιακού στη φετινή Σούπερ Λίγκα, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να σκοράρουν 3 γκολ σε διάστημα 45 λεπτών, ενώ μέχρι σήμερα είχαν πετύχει μόλις 5 γκολ στα 5 εκτός έδρας παιχνίδια που είχαν δώσει στο πρωτάθλημα.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους στο Αγρίνιο, έφτασαν τους 31 πόντους και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμοι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σχηματισμό 4-4-2, έχοντας τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Καμαρά και Γκιγιέρμε, με τους Ποντένσε και Μασούρα στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στην επίθεση ήταν ο Ελ Αραμπί, με τον Σουντανί δίπλα του.

Το πόδι πάτησε άμεσα το γκάζι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο γκολ μόλις στο 6΄: Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από δεξιά στον Γκιγιέρμε, αυτός έδωσε τον Ελ Αραμπί στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μαροκινός με τη μία έβγαλε στον Ποντένσε, ο Πορτογάλος βγήκε τετ α τετ με τον Κνετ και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Οι Ερυθρόλευκοι έκρυψαν την μπάλα και την εμφάνισαν στα δίχτυα του Παναιτωλικού.

Μετά το γκολ οι Πειραιώτες έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα με τους ταχύτατους Μασούρα, Ποντένσε, Σουντανί και Ελ Αραμπί. Οι Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας και Καμαρά καθάριζαν εύκολα τις φάσεις στην εστία του Ζοσέ Σα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά από το 10’ μέχρι το 33’, όταν ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Αριγίμπι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Η ευκαιρία του Παναιτωλικού αφύπνισε τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, με τους Πειραιώτες στο 36’ να αγγίζουν το 2-0. Ο Μασούρας με μία εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Σουντανί, αυτός από πλάγια θέση σούταρε, αλλά ο Κνετ απέκρουσε.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Αλγερινός το έκανε πέντε λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί. Ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και ο Μαροκινός επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ελ Αραμπί χτύπησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και έκανε το 3-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 45+1’ ο Τσιμίκας έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μαροκινός έβαλε πλάτη τον αντίπαλό του, γύρισε και με ωραίο σουτ νίκησε τον Κνετ, σφραγίζοντας ουσιαστικά το τρίποντο για τους Πειραιώτες.

Τα δύο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έκαναν ουσιαστικά το β’ μέρος να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν απόλυτα το ματς, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ξεκουράζει παίκτες πριν τον ευρωπαϊκό «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα και να δοκιμάζει νέα πρόσωπα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στο 56’ ο Πορτογάλος έβαλε τον Ραντζέλοβιτς στη θέση του Ποντένσε, δίνοντας ανάσες στον συμπατριώτη του, με τον Σέρβο στο 61’ να φτάνει κοντά στο γκολ. Ο Τσιμίκας έβγαλε τον νεαρό μεσοεπιθετικό τετ α τετ με τον Κνετ, ο άσος του Ολυμπιακού σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Παναιτωλικού είχε πάρει σωστή θέση και απέκρουσε. Στο 64’ ο Μαρτίνς έβγαλε τον Μπουχαλάκη στη θέση του Ελ Αραμπί. Επτά λεπτά αργότερα ο τεχνικός των Πειραιωτών ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βάζοντας τον Μπρούνο στη θέση του Καμαρά.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς να του δίνει την ευκαιρία να δείξει την αξία του. Μια κίνηση την οποία είχε προαναγγείλει ο προπονητής του Ολυμπιακού στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι. Στο 78’ ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Σα απέκρουσε το πρώτο σουτ του Αριγίμπι και ο Μπουχαλάκης στη συνέχεια έβαλε σωστά το πόδι του πάνω στη γραμμή και έδιωξε την μπάλα, κρατώντας το μηδέν. Το 3-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Τσιγγάρας (53’ Σιένστεντ), Λιάβας, Ταχάρ, Αριγίμπι, Ντιάζ, Μπαϊροβιτς (63’ Ντάλσιο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ομάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά (71’ Μπρούνο), Ποντένσε (57’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Σουντανί, Ελ Αραμπί (65’ Μπουχαλάκης).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα