back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γαρίδες στο φούρνο…

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θα σας δώσω μια πρόταση για γαρίδες σαγανάκι πολύ ωραία, πανεύκολη και οικονομική.

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε:

Eνα πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες με το κεφάλι τους, ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη φρέσκη ντομάτα η έτοιμη τριμμένη, δεν έχει και μεγάλη διαφορά κι είναι πιο εύκολη, δυο φύλλα δάφνης, λίγη πάπρικα, λάδι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Εγώ σε όλα μου πλέον τα φαγητά προσθέτω κι ένα κύβο λαχανικών ζελέ και τα «φτιάχνει» ανώδυνα και γευστικά.

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε στο μάνι μάνι…

Σ ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, την πάπρικα και τα σοτάρουμε λίγο, μετά ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, την δάφνη και το κύβο εφόσον βάζετε κι αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για δέκα λεπτά ένα τέταρτο.

Όση ώρα βράζει η σάλτσα, σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και όταν βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες όπως είναι από την κατάψυξη να πάρουν μια δυο βράσεις.

Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο ζουμάκι μήπως και χρειαστεί μετά στον φούρνο που θα τις βάλουμε για να ψηθούν.

Στη συνέχεια μέσα σ’ ένα πυρεξάκι προσθέτουμε τις γαρίδες, βάζουμε από πάνω την σάλτσα μας, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη τριμμένη φέτα και τα ψήνουμε περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, αν δείτε ότι χρειάζεται να βάλετε λίγο ζουμάκι στην πορεία του ψησίματος, να βάλετε απ αυτό που κρατήσαμε.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊδανό!!!!

Σημείωση:

Αν το θέλετε λίγο πιο εμπλουτισμένο και πικάντικο, κόβετε λίγες πολύχρωμες πιπεριές και ρίχνετε μισό ποτήρι του κρασιού ούζο μέσα στην σάλτσα που θα φτιάξετε!!!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα