back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Διαβάστε επίσης

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τη νύχτα της Δευτέρας και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Διδώ» θα «χτυπήσει» από τις βραδινές ώρες απόψε, τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τιςπρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη,σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένηςτης Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου αναμένονται:

α. Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11-12-2019).

2. Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης (11-12-2019), που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές που από μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνεόυν Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ. Χιόνια απο το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 στα ανατολικά 7, και την νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και εξασθένηση από τις νυχτερινές ώρες. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνεόυν Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και στα νότια σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Έυβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις βορειότερες περιοχές. Την νύχτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στις Σποράδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν απο το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα