back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Αθήνα 9.84: “Οταν δεν μπορείς να ενσωματώσεις τα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα μέσα από οικονομικά και κοινωνικά μέτρα, δημιουργείς μια αυταρχική ταυτότητα με τον νόμο και την τάξη”

Διαβάστε επίσης

2019/12/09

Την εκτίμηση ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή δεν αλλάζει τα δεδομένα σε σχέση με όσα έλεγε η κυβέρνηση διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠ.ΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Βασίλη Πάικο.

Οπως ανέφερε: “Δεν είναι κάτι που αλλάζει τα δεδομένα. Ούτε σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, αλλά ούτε και σε σχέση με όσα έλεγε η κυβέρνηση. Όταν στο φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους στο μεγαλύτερο κομμάτι των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων δίνονται το πολύ 17 ευρώ το μήνα, σε πολλούς 17 ευρώ το χρόνο και σε άλλους τίποτα, το αφήγημα για τα μεσαία στρώματα κατά κάποιο τρόπο καταρρέει”

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για δύο ενστάσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ: ” Όταν έχεις ένα δημοσιονομικό χώρο 1,2 δις Ευρώ πρέπει να τον μοιράσεις και σε αύξηση δαπανών και  σε μείωση φόρων. Δεν μπορεί να μην συνεχίσουμε τη στρατηγική του ο ΣΥΡΙΖΑ και  κάποτε να φτάσουμε στο μέσο όρο δαπανών της ΕΕ, είτε για την υγεία , είτε για την παιδεία. Και τα μεσαία και λαϊκά στρώματα έχουν μεγάλη ανάγκη για καλά σχολεία, καλά πανεπιστήμια και καλά νοσοκομεία. Αυτή είναι η μία ένσταση.

Η άλλη, έγκειται στο ότι ακόμη και εντός του φορολογικού φακέλου τα λεφτά πηγαίνουν σε αυτούς που έχουν λιγότερη ανάγκη. Σε δημοσιονομικό χώρο 1,2 δις,  δίνεις τα μισά στις επιχειρήσεις και όχι  στο 2% των επιχειρήσεων.”

Ο πρώην υπουργός καταλόγισε αυταρχισμό στην κυβέρνηση με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου- επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου- όπως και τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου: “Υπάρχει αυταρχισμός παντού, σε αυτή την κυβέρνηση και δεν είναι άσχετο με το δικό μου ενδιαφέρον, για τα οικονομικά. Οταν δεν μπορείς να ενσωματώσεις τα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα μέσα από οικονομικά και κοινωνικά μέτρα, προσπαθείς να δημιουργήσεις μια αυταρχική ταυτότητα ενάντια στους πρόσφυγες, με τον νόμο και την τάξη. Δεν είναι ξεχωριστά  ζητήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μάχεται κατά των ανισοτήτων και υπέρ των δικαιωμάτων”

 

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα