back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Champions League: Μάχες για την πρόκριση στους “16”

Διαβάστε επίσης

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής. Ανοικτοί για τις προκρίσεις στους “16” είναι ο 5ος και ο 8ος όμιλος, ενώ στον 6ο και τον 7ο «παίζεται» η δεύτερη θέση.

Ξεκινάει την Τρίτη η 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League με ενδιαφέροντα παιχνίδια σε όλους τους ομίλους και 6 θέσεις στους «16» της διοργάνωσης να κρίνονται το βράδυ.

Στον 5ο όμιλο η Σάλτσμπουργκ υποδέχεται τη Λίβερπουλ και η Νάπολι τη Γκενκ. Η Νάπολι με ισοπαλία απέναντι στην αδιάφορη Γκενκ θα βρεθεί στην επόμενη φάση. Το τεράστιο ενδιαφέρον του ομίλου συγκεντρώνει η αναμέτρηση της Σάλτσμπουργκ με τη Λίβερπουλ. Στους πρωταθλητές Ευρώπης αρκεί η ισοπαλία για να προκριθούν, ενώ οι Αυστριακοί προκρίνονται μόνο με νίκη.

Στον έκτο όμιλο η Μπαρτσελόνα θα παίξει στο Μιλάνο με την Ίντερ, ενώ η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Σλάβια Πράγας. Οι «μπλαουγκράνα» είναι σίγουρα πρώτοι και ο Ερνέστο Βαλβέρδε άφησε αρκετούς παίκτες στη Βαρκελώνη. Ίντερ και Ντόρτμουντ έχουν από 7 βαθμούς και θα μονομαχήσουν για τη δεύτερη θέση, με τους «νερατζούρι» να χρειάζονται ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Βεστφαλούς για να προκριθούν εκείνοι.

Στον έβδομο όμιλο η Λειψία βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση. Με ισοπαλία απέναντι στη Λιόν «κλειδώνει» την πρώτη θέση, ενώ οι Γάλλοι χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από τη Ζενίτ στο άλλο παιχνίδι για να βρεθούν εκείνοι στην επόμενη φάση. Η Μπενφίκα θέλει από μεριάς της να διεκδικήσει την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League και γι’αυτό το λόγο χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη απέναντι στη Ζενίτ.

Στον 8ο όμιλο το μόνο σίγουρο είναι το γεγονός πως η Λιλ δε θα συνεχίσει στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, ο Άγιαξ χρειάζεται απλά μια ισοπαλία απέναντι στην Βαλένθια για να προκριθεί. Οι «νυχτερίδες» από τη μεριά τους περνούν σίγουρα με νίκη ή με ίδιο αποτέλεσμα με την Τσέλσι, αφού υπερέχουν στην ισοβαθμία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάλτσμουργκ – Λίβερπουλ (19:55, CosmoteSport5HD)
Νάπολι – Γκενκ (19:55, CosmoteSport6HD)
Ίντερ – Μπαρτσελόνα (22:00, CosmoteSport2HD)
Ντόρτμουντ – Σλάβια Πράγας (22:00, CosmoteSport3HD)

Λιόν – Λειψία (22:00, CosmoteSport4HD)
Μπενφίκα – Ζενίτ (22:00, CosmoteSport7HD)

Άγιαξ – Βαλένθια (22:00, CosmoteSport8HD)
Τσέλσι – Λιλ (22:00, CosmoteSport9HD)

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα