back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δόλο καταλόγισε ο Αγγελής στην Τουλουπάκη

Διαβάστε επίσης

Δόλο στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, φέρεται να καταλόγισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ενώπιον της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για χειραγώγηση δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Αγγελής, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του επόπτη των Εισαγγελέων Διαφθοράς καταγγέλλοντας άνωθεν παρεμβάσεις το έργο του, φέρεται να κατηγόρησε την κ.Τουλουπάκη ότι με δόλο απέκρυψε σημαντικά έγγραφα και στοιχεία από τη δικογραφία. Επίσης, φέρεται να είπε ότι «αν θέλετε να βρείτε άκρη στην υπόθεση Novartis,θα πρέπει να διώξετε την κ. Τουλουπάκη,γιατί είναι ανεπαρκής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής, κατέθεσε ότι το θέμα της αντικατάστασης της κ. Τουλουπάκη, είχε τεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν έκανε τίποτα γιατί στην κυβέρνησή του υπήρχαν δύο γραμμές, μία του «Ρασπούτιν» που έλεγε ότι με αυτή την τακτική του σκανδάλου που εμπλέκονται πολιτικοί θα πάρουμε επιπλέον 3%, ενώ η δεύτερη γραμμή των Καλογήρου – Τζανακόπουλου, έλεγε «θα καταστραφούμε».

Μάλιστα, ο κ. Αγγελής, φέρεται να κατέθεσε ότι συζητώντας με την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, του είπε ότι «αντί να διώξει ο πρωθυπουργός την Τουλουπάκη, θα διώξει τον ‘Ρασπούτιν’ στον επόμενο ανασχηματισμό».

Ο κ. Αγγελής φέρεται να υποστήριξε ότι υπήρξε και τρίτο πρόσωπο που υπαγόρευε στην κ Τουλουπάκη τι θα κάνει λέγοντας ότι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η απόφαση της να ασκηθεί δίωξη κατά πολιτικών προσώπων με διαδικασίες φαστ τρακ ήταν ανειλημμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επέμεινε στην άποψη ότι ο «Ρασπούτιν» είχε δώσει εντολές να ασκηθούν διώξεις σε τρία πολιτικά πρόσωπα, ενώ χαρακτήρισε παράνομες τις 7 αρχειοθετήσεις που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα.

Πάντως ο κ. Αγγελής απέφυγε να κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους είπε ότι «δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα, υπήρχε εποπτεύουσα αρχή πάνω από εμένα, η τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου. Καλέστε την να σας το εξηγήσει, όπως και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου και θα έρθω εγώ να το επιβεβαιώσω».

Η κατάθεση του κ. Αγγελή θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη στις 2μμ οπότε και θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα